Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Nove nastupe hrvatske gimnastičarke i gimnastičari imaju u Antalyji

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 13:17

Nažalost, u Tursku nije otputovala Ana Đerek koja se ozlijedila

Tri tjedna su ostala do Svjetskog kupa u Dohi, posljednjeg turnira koji se računa u borbi za Olimpijske igre u Parizu, a do nastupa u Dohi hrvatskim reprezentativcima u gimnastici se na dva svjetska Challenge kupa, u Antalyji i Osijeku, otvara prilika za održavanje i poboljšavanje forme.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U dosta izmijenjenom sastavu hrvatska reprezentacija otišla je put turske Antalyje. Od gimnastičarki će se za dobar rezultat boriti Sara Šulekić, Tina Zelčić i Mila Prpić. Na put nije otišla Ana Đerek koja se ponovo ozlijedila. U muškoj konkurenciji na konju s hvataljkama nastupit će Mateo Žugec i Liam Rabić.

Sara Šulekić i dalje se bori za odlazak na Olimpijske igre. Nakon vrlo dobrih nastupa na dvovisinskim ručama na kvalifikacijskim svjetskim kupovima u Kairu, Cottbusu i Bakuu još uvijek gaji nadu da preko Dohe može do Pariza. Prije toga slijedi natjecanje u Antalyji, a potom i u Osijeku.

„Nadam se da ću na oba natjecanja imati dobre nastupe i možda ući u finale, a pogotovo mi je to želja u Osijeku jer je tamo domaća publika i domaći teren. Oba natjecanja će mi dobro doći za pripremu prije Dohe“, izjavila je Šulekić.

Tina Zelčić također još uvijek ima teoretske šanse da putem grede dohvati olimpijsku smotru. U Dohi joj je potreban čudesan rasplet. Zelčić je bila na visokoj razini na posljednja dva Svjetska kupa

„Čeka nas Svjetski kup u Dohi za tri tjedna, to nam je najvažnije natjecanje, za to se spremam. Sada slijede Antalya pa Osijek. Svjetski kup u Turskoj nam je više pripremno natjecanje za sve to što nas čeka u Osijeku i Dohi“, komentirala je Zelčić.

U Antalyji neće biti najboljih hrvatskih gimnastičara. Tin Srbić, Aurel Benović i Filip Ude nastupit će u Osijeku za tjedan dana. U Turskoj su priliku dobili Mateo Žugec i Liam Rabić, obojica će u kvalifikacijama nastupiti na konju s hvataljkama.

Kvalifikacije u Antalyji na rasporedu su u petak i subotu. U petak nastupaju Sara Šulekić, Mateo Žugec i Liam Rabić. U petak finala love Tina Zelčić i Mila Prpić. Sva finala održavaju se u nedjelju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)Tagovi

GimnastikaAtletika

Ostale Vijesti