Nova senzacija odbojkašica, pobijedile i Kolumbiju!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 04.06.16. | 15:58

Hrvatske odbojkašice priredile su novo iznenađenje na turniru iz serije World Grand Prix u australskom Bendigu.

Nakon jučer Kube, izabranice Miroslava Aksentijevića danas su pobijedile i odličnu ekipu Kolumbije i to s uvjerljivih 3:0 u setovima - 25:20, 25:22, 25:17, objavio je Hrvatski odbojkaški savez.

Pokazalo se da je izbornik Aksentijević povukao pravi potez kada je reprezentaciju osvježio s pet juniorki te Betom Dumančić. Time je okupio ekipu u kojoj je bilo šest igračica s reprezentativnim iskustvom, dok su mlade igračice donijele novu energiju što je sve rezultiralo s dvije izvrsne igre i gotovo trijumfalne pobjede protiv favoriziranih reprezentacija Kolumbije i Kube.

Treba napomenuti da u reprezentaciji Kolumbije igraju međunarodno afirmirane reprezentativke Madelaynne Montano i Moreno Pino, koja je jedna od najskupljih igračica na svijetu. Posljednjih godina Pino je zarađivala po sezoni između 600.000 i milijun dolara.

Sutra Hrvatska igra posljednju utakmicu s Australijom koju je uvjerljivo pobijedila u dvije pripremne utakmice. Ako dobije i taj susret, naša reprezentacija doći će nadomak završnog Final Foura u Kazahstanu. U Peru će u tom slučaju hrvatska reprezentacija otputovati s devet bodova pa će joj trebati samo još jedna pobjeda da osigura nastup na završnom turniru. U Peru, u drugom krugu World Grand Prixa, protivnice Hrvatske bit će ponovno Kubanke te reprezentacije Alžira i Perua.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Odbojkahrvatska ženska odbojkaška reprezentacijaMiroslav Aksentijević

Ostale Vijesti