Nova hrvatska atletska heroina: Ovo nije idealan hitac, imam ja još dosta rezerve (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 10.07.16. | 12:29

Nekako u sjeni uspjeha hrvatskih košarkaša i njihovog plasmana na Olimpijske igre u Rio de Janeiro ostao je još jedan jučerašnji veliki uspjeh hrvatskog sporta, onaj kojeg je ostvarila 21-godišnja Sara Kolak.

Ona je jučer na Europskom prvenstvu u Amsterdamu senzacionalno osvojila brončanu medalju u bacanju kolja s bačenih 63,50 metara što je i hrvatski nacionalni rekord. Brončani hitac je Kolak bacila u trećoj seriji, a onda je strepila hoće li uspjeti očuvati taj rezultat i vratiti se u Ludbreg s prvom velikom seniorskom medaljom.

Tih zadnjih pet minuta bilo je najgorih u životu. Ispred mene je bila legendarna Špotakova, mislila sam 'ako sad pogodi'… Nikome ne želim nesreću, ali srce mi je tuklo k'o ludo. Rekla sam si pa nećeš mi ovo valjda sad uzeti, ti imaš toliko medalja“, izjavila je Kolak za Sportske novosti.

Ona već ima iskustva s trećim mjestima. Brončana je bila na juniorskom svjetskom (2014.) i europskom (2013.) prvenstvu, a skromno je objasnila svoj uspjeh.

„Jednostavno, ja sam u tom trećem hicu iskoristila vjetar koji je bio dosta jak. I nije ovo idealan hitac, imam ja još dosta rezerve.

Hrvatska tako ima dvije medalje s EP-a. Uz ovu, neočekivanu, tu je i ona za koju smo svi znali da ćemo je imati – još jedno zlato Sandre Perković u bacanju diska. Europsko prvenstvo završava danas.

(Screenshot: Video)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Atletikabacanje kopljaSara Kolak

Ostale Vijesti