hoo/vk
hoo/vk

Nordijski skijaši bez četvrtfinala, sutra se vozi ženski slalom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 16:54

Zlato pripalo Šveđanki i Francuzu.

Četvrtog natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu na borilište su izašli hrvatski predstavnici u skijaškom trčanju Vedrana Malec, Tena Hadžić i Marko Skender, no nitko od njih nije se uspio kvalificirati u četvrtfinale. U konkurenciji 90 trkačica discipline ženski sprint slobodnim načinom 31-godišnja Vedrana Malec zauzela je 53., a olimpijska debitantica Tena Hadžić stigla je 71. Za olimpijskom pobjednicom Šveđankom Jonnom Sundling (3:09.03 minuta), Malec je zaostala 24.09 sekundi, a Hadžić 36.57 sekundi. U nastavak natjecanja prošlo je 30 najbržih skijaških trkačica, a Sundling je na kraju slavila sa 2.88 sekundi prednosti u odnosu na srebrnu Maju Dahlqvist (također iz Švedske) i 3.12 sekunde ispred brončane Amerikanke Jessie Diggins.

"S obzirom na to koliko smo mali tim, odradili smo dobar posao. U ovih nekoliko dana probali smo pronaći najbolji materijal i pravu maržu za ovaj suhi snijeg i ove čudne uvjete. Mislim da smo u tome relativno i uspjeli", kazala je Malec, kojoj su Igre u Pekingu treće olimpijske igre u karijeri, a ostvareni plasman u sprintu najbolji joj je u dosadašnjim olimpijskim nastupima.

Svoj olimpijski debi prokomentirala je i 17-godišnja Tena Hadžić: "Zadovoljna sam premijernim olimpijskim nastupom i postignutim rezultatom. Sljedeća moja utrka je 10 kilometara klasičnom tehnikom, za koju mislim da sam se jako dobro pripremala", kazala je Hadžić.

Naš jedini muški predstavnik u skijaškom trčanju, 20-godišnji Marko Skender, zauzeo je 69. mjesto u muškoj sprint-utrci slobodnim načinom, u kojoj je sudjelovalo 88 skijaških trkača. Za najbržim, Francuzem Lucasom Chavanatom, zaostao je 21.83 sekundi, a od ulaska među 30 i prolaska u četvrtfinale dijelilo ga je 9.41 sekundu.

"Bila je to moja prva utrka i zadovoljan sam kako je prošla. Zauzeo sam 69. mjesto. Jedva čekam sljedeću utrku", kazao je Skender o olimpijskom debiju.

Sljedeće nastupe u skijaškom trčanju Malec i Hadžić imaju u četvrtak u utrci na 10 km klasičnim načinom, dok je pred Skenderom u petak nastup na dionici od 15 km klasičnim načinom.

Srijeda, 9. veljače, donosi nastupe alpskih skijašica (Leona Popović, Andrea Komšić, Zrinka Ljutić) u slalomu. Prva utrka je u 3.15 po hrvatskom vremenu, druga u 6.45. 


Tagovi

Skijaško trčanjeZimske olimpijske igreZOI

Ostale Vijesti