Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Ništa od hrvatskog finala u Zagrebu, Mladost iznenađujuće ispala od Radničkog

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 19:04

Tragičar utakmice bio je Luka Bukić, koji je promašio odlučujući peterac

U Zagrebu se ovog vikenda igra završni turnir Regionalne vaterpolo lige, a ono što znamo nakon prvog polufinalnog susreta je to da u finalu nećemo gledati hrvatski okršaj.

Naime, vaterpolisti Mladosti iznenađujuće su poraženi od Radničkog iz Kragujevca, i to nakon peteraca. Nakon regularnog dijela utakmice bilo je 8:8, a raspucavanje s pet metara više je sreće donijelo gostima iz Srbije, koji su u konačnici slavili 14:13.

Tragičar utakmice bio je Luka Bukić, koji je promašio odlučujući peterac, no svakako treba naglasiti kako je isti igrač mladostašima i donio nadu u prolaz, jer je pred kraj utakmice izjednačio na 8:8.

Zagrepčani su, inače, bolje krenuli u današnju utakmici, imali su dvaput prednost od dva pogotka, no ključnom se pokazala treća četvrtina, koju su gosti dobili 5:2. Tu su okrenuli utakmicu u svoju korist i na kraju mogu biti razočarani što su uopće došli do peteraca, jer su pitanje pobjednika mogli riješiti i ranije.

Ipak, sreća im je na kraju otvorila vrata finala, u kojem će sutra igrati protiv boljeg iz dvoboja Jug - Jadran, čija utakmica počinje u 20 sati. Finale je na rasporedu u nedjelju u 19 sati.

Napomenimo na kraju kako su po vaterpoliste Mladosti peterci već bili kobni ova tjedan, jer su prije tri dana ispali iz Europe u Grčkoj na isti način. S druge strane, Radnički je prekinuo negativan niz istočnih susjeda, jer će u sutrašnjem finalu biti prvi predstavnik Srbije u povijesti odigravanja ove Regionalne lige.


Tagovi

HAVK Mladostregionalna liga u vaterpolu

Ostale Vijesti