REUTERS/Rula Rouhana
REUTERS/Rula Rouhana

Ništa od četvrtfinala za Vekić

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 17:54

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda 30-godišnje Amerikanke

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 39.) nije uspjela izboriti plasman u četvrtfinale WTA turnira na travnatoj podlozi u Berlinu, gdje je u dvoboju osmine finala poražena sa 6-4, 7-5 od pete igračice svijeta, Amerikanke Jessice Pegule.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda 30-godišnje Amerikanke koja je svladala Osječanku i prije dvije godine u 2. kolu turnira u Wimbledonu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi set je odlučen u desetom gemu, kad je Vekić prvi put u meču izgubila servis, a time i prvu dionicu meča. Osječanka je bila na pragu preokreta kad je povela sa 4-2 u drugom setu.

No, Pegula je uzvratila 'breakom' u osmom gemu. Imala je Vekić dvije nove prilike za 'break' u devetom gemu, ali su ostale neiskorištene. Kad je trebala odvesti drugi set u 'tie-break', Vekić je po treći put izgubila servis, a time i meč, nakon 89 minuta borbe.

Kako je prošle sezone u Berlinu došla do finala, Donna Vekić će pasti za desetak mjesta na novoj WTA ljestvici te biti na rubu ispadanja iz društva 50 najboljih tenisačica svijeta.

U četvrtak je loš dan u Berlinu imala i aktualna wimbledonska pobjednica, Čehinja Marketa Vondroušova. Pri vodstvu 5-3 protiv Ruskinje Ane Kalinskaje u prvom setu, Vondroušova je pala prije jednoj promjeni smjera kretanja i uhvatila se za desni bok. Pružena joj je liječnička pomoć izvan terena, nakon čega se vratila, izgubila sljedeća dva gema i odlučila predati meč.

Do početka turnira u Wimbledonu ostalo je 10 dana. Još nije poznato o koliko teškoj ozljedi se radi, ali čini se da će Vondroušova ipak imati dovoljno vremena za oporavak do turnira na kojem je prošle godine zablistala.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Donna VekićWTA BerlinJessica Pegula

Ostale Vijesti