Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL

Nikša Dobud pojačava Jadran, Jug od sljedeće sezone na grčki pogon

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 11:49

Klub s Poljuda radi korak kojim se planiraju približiti nedodirljivom dvojcu.

Jedan od najboljih centara svijeta svih vremena Nikša Dobud od sljedeće će sezone navući kapicu Jadrana iz Splita, što je i sam potvrdio.

„Mogu potvrditi da dolazim u Jadran. Kontaktirao sam s ljudima iz Splita, dogovorili se, a presudno je bilo što mi to znači povratak doma, u Hrvatsku. No, zasad ne bi ništa više od toga jer ne bi bilo korektno prema mom sadašnjem klubu. Pro Recco ima ambicija osvojiti uz domaći naslov, svakako i Ligu prvaka, te sam na to usredotočen“, izjavio je Dobud.

36-godišnji Dubrovčanin se nakon dvije godine rastaje s Pro Reccom te se vraća u Hrvatsku. Dobud je prije angažmana s talijanskim gigantom odslužio četverogodišnju suspenziju, a prije odlaska u Italiju povezivalo ga se baš s nekadašnjim dvostrukim prvakom Europe Jadranom, no tad se suradnja nije realizirala.

Mile Smodlaka bi u Dobudu dobio iskusnog igrača, koji je osvojio gotov sve što se može osvojiti, a nema potrebe pisati koliko bi njegovo prisustvo značilo za mlade igrače. Također, njegov autoritet bi imao veliki utjecaj na suce, što u ovom sportu nije zanemariva stvar. Vjerujemo da u Splitu neće stati samo na dovođenju 36-godišnjeg centra te se može očekivati stvaranje moćne momčadi na Poljudu.

Jug je za slijedeću sezonu bacio oko na grčke reprezentativce iz Olympiacosa Stylianosa Argyropoulosa, koji bi trebao odmijeniti Merkulova te mladog centara Konstantinosa Kakarisa, koji bi mogao doći na mjesto Amerikanca Oberta. Što se tiče Mladosti za sad nema novih imena koje se spominju u kontekstu dolazaka, no zasigurno će ih biti. Sve u svemu, liga će s tri jaka kluba ponovno biti zanimljiva.

Što se tiče europske scene, Pro Recco koristi tešku financijsku situaciju u aktualnom europskom prvaku Ferencvarošu te im uzimaju Mađare Zalankija i Denesa Vargu a klub napušta Dušan Mandić, koji odlazi u Novi Beograd.


Tagovi

Nikša DobudJugVK MladostVK Jadran Split

Ostale Vijesti