REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Nevjerojatan preokret, Čeh preokrenuo 0-5 zaostatak u petom setu i pobijedio

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.07.24. | 12:23

Prije toga je nadoknadio 2-0 u setovima

"I kod 0-5 u petom setu vjerovao sam kako mogu okrenuti susret", izjavio je nakon velikog preokreta češki tenisač Tomaš Machač koji je u prvom kolu Wimbledona, nakon dramatičnog ogleda, pobijedio belgijskog tenisača Davida Goffina.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je to ovogodišnji najveći preokret na Grand Slam turniru na londonskoj travi. Goffin je prvo imao 2-0 u setovima, a potom i čak 5-0 u petom setu. Sve to mu je na kraju bilo premalo za slavlje. Machač je na kraju pobijedio 3-6, 3-6, 6-4, 6-1, 7-6(5) u meču koji se zbog kiše i mraka razvukao na dva dana.

„Jedno je sigurno, ovaj meč ću vječno pamtiti. Osim što sam napravio veliki preokret dogodilo se to na kultnom mjestu, u Wimbledonu“, rekao je poslije pobjede 39. tenisač na svijetu.

Ove godine Machač ima nekoliko vrijednih pobjeda. Svladao je Andreja Rubljova na Masters 1000 turniru u Miamiju gdje je u četvrtfinalu ispao od Sinnera. Na zemljanom turniru u Ženevi je, pak, bio bolji od Novaka Đokovića u polufinalu.

„Kada sam kod 0-5 u petom setu napravio prvi break rekao sam samom sebi idem po još jedan. Pustio sam ruku, igrao najbolje što sam mogao i vjerovao. Kada sam stigao do 5-5 mislim da se meč potpuno okrenuo na moju stranu“, komentirao je Machač koji će u drugom kolu igrati protiv ruskog tenisača Romana Safjulina.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

WimbledonDavid GoffinTomaš Machač

Ostale Vijesti