Nestvarni Phelps došao do 21. zlata - osvojio je više olimpijskih medalja od Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 10.08.16. | 08:57

Michael Phelps je dodatno povećao svoju listu olimpijskih medalja.

Najtrofejniji olimpijac svih vremena, Michael Phelps, povećao je svoju zbirku medalja te ih sada ima 25. Noćas je nove naslove osvojio na 200 metara leptir te u štafeti 4x200 metara slobodno.

Phelps je svoje 20. zlato osvojio na 200 metara leptir isplivavši tu dionicu s vremenom 1:53.36, a iza njega su ostali Masata Sakai iz Japana te Tamas Kenderesi iz Mađarske. Nešto kasnije je, kao posljednji član štafete 4x200 slobodno, došao i do 21. najsjajnijeg odličja. Amerikanci su bili prvi ispred Velike Britanije i Japana.

Ovaj 31-godišnji američki plivač tako sada ima 21 zlato, 2 srebra i 2 bronce, a žetva njegovih medalja počela je još 2004. godine u Ateni. On je uvjerljivo najuspješniji olimpijac – iza njega je ruska gimnastičarka Larisa Latinina s 18 medalja, a, usporedbe radi, recimo i kako Phelps ima više medalja nego što ih je Hrvatska osvojila na ljetnim Olimpijskim igrama u povijesti. Mi smo, s Glasnovićevim zlatom, trenutno na 24 odličja.

Medalje su noćas dijelile i plivačice – na 200 metara slobodno pobijedila je Amerikanka Katie Ledecky ispred Sarah Sjoestroem (Švedska) i Emme McKeon (Australija). U disciplini 200 metara mješovito zlato je osvojila Katainka Hoszu iz Mađarkse ispred Siobhan-Marie O'Connor (Velika Britanija) i May DiRado (SAD).

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Michael PhelpsplivanjeOlimpijske igre Rio de Janeiro

Ostale Vijesti