Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nesretna Ružić: Propustila pet meč lopti i ispala s Roland Garrosa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 08:01

Borila se za posljednje, treće kolo kvalifikacija za glavni turnir...

Hrvatska tenisačica Antonia Ružić, 214. na WTA ljestvici, nije uspjela izboriti posljednje, treće kolo kvalifikacija Roland Garrosa, bolja je od nje bila Kanađanka Marina Stakusic sa 6-3, 4-6, 7-6(6).

Nešto više od dva i pol sata trajala je borba 21-godišnje Ružić i dvije godine mlađe Stakusic, 184. na svijetu, a Ružić itekako može žaliti za pobjedom jer je kod 5-4 i 6-5 u trećem setu propustila ukupno pet meč-lopti.

Nakon izgubljenog prvog seta Ružić je drugi otvorila s vodstvom 2-0 i 3-1 uz break prednosti. Stakusic se vratila do 4-4 u drugoj dionici kada je krenuo veliki niz gemova hrvatske tenisačice.

Ružić je dobila idućih pet gemova. Osvojila je drugi set 6-4 i povela 3-0 u trećem setu. Kanađanka se vratila na 2-3 kada je krenuo ritam u kojem je svaka tenisačica gubila svoj servis. Tako nešto je odgovaralo Hrvatici koja je kod 5-4 imala tri meč-lopte na servis suparnice, ali ni jednu nije iskoristila. Imala je Ružić nove dvije meč-lopte kod 6-5, ali i njih je prosula.

Sve to je Ružić skupo platila u tie-breaku trećeg seta kojeg je Stakusic dobila s 10-6.

U četvrtak će tako za ulazak u glavni turnir Roland Garrosa igrati dvije hrvatske tenisačice, Lucija Ćirić Bagarić i Jana Fett. Ćirić Bagarić ostvarila je novu veliku pobjedu u kvalifikacijama, u drugom kolu je s uvjerljivih 6-2, 6-3 nadigrala Kanađanku Rebeccu Marino.

Ćirić Bagarić, trenutačno 185. tenisačica na svijetu, svladala je za samo jedan sat i pet minuta 164. igračicu s WTA ljestvice, s tim da je 33-godišnja Kanađanka tijekom karijere bila i među četrdeset najboljih na svijetu. U posljednjem, trećem kolu kvalifikacija Ćirić Bagarić će igrati protiv Japanke Sare Saito koja je u drugom kolu svladala Amerikanku Parks 6-2, 6-2.

Na korak do glavnog turnira je i Jana Fett koja je ranije tijekom srijede, u hrvatskom dvoboju, nadjačala Leu Bošković sa 6-3, 6-2. Na putu do glavnog turnira ispred Fett još stoji samo turska igračica Zeynep Sonmez.

Petra Marčinko nije ostvarila isti cilj kao spomenute dvije hrvatske tenisačice već je dosta lako pala u drugom kolu. Bolja je od nje bila Japanka Moyuka Uchijima, deveta nositeljica kvalifikacija i 80. na svijetu, sa 6-4, 6-2.

Roland Garros, 2. kolo kvalifikacija:

Marina Stakusic (Kan) - Antonia Ružić (Hrv) 6-3, 4-6, 7-6(6)

Lucija Bagarić Ćirić (Hrv) - Rebecca Marino (Kan) 6-2, 6-3

Moyuka Uchijima (Jap) - Petra Marčinko (Hrv) 6-4, 6-2

Jana Fett (Hrv/21) - Lea Bošković (Hrv) 6-3, 6-2

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 


Tagovi

TenisAntonia Ružić

Ostale Vijesti