Nepobjedive odbojkašice bez poraza na Euro, odbojkašima svih šest poraza

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.09.16. | 10:15

Hrvatske odbojkašice bez poraza u kvalifikacijama odlaze na Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Azerbajdžanu i Gruziji, dok su odbojkaši već ranije ostali bez šanse da odu u Poljsku.

Šest utakmica i šest pobjeda u dva kvalifikacijska ciklusa. Bolje nije moglo. Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nastavila je nakon sjajnih ovoljetnih predstava na Grand Prix turnirima s jednako dobrim partijama i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. godine.

U svih šest utakmica izabranice Miroslava Aksentijevića upisali su šest pobjeda. Tri u Portugalu te isto toliko proteklog vikenda u Rovinju, protiv Slovačke, Portugala i Izraela. Jučer je s 3:1 stradao Izrael i Hrvatska je tako osvojila maksimalnih 18 bodova i prvo mjesto u skupini D, što joj je donijelo izravan plasman na kontinentalnu smotru.

Možemo biti iznimno zadovoljni ne samo rezultatima nego i dominantom igrom koju smo prikazali. Željela bih pohvaliti sve svoje suigračice, pogotovo mlade, na maksimalnom zalaganju, na odgovornom pristupu treninzima i utakmicama. Posebno sam zadovoljna što su se mlade igračice sjajno uklopile u sustav i dale veliki doprinos našim uspjesima. Pokazale su da po svemu zaslužuju igrati za najbolju selekciju te da nas iskusnije igračice mogu u svakom trenutku zamijeniti“, rekla je po završetku kvalifikacijskog turnira u Rovinju kapetanica hrvatske reprezentacije Maja Poljak, prenose službene stranice Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Hrvatska ženska reprezentacija je pomlađena, a naša iskusna kapetanica poručuje:

Vjerujem da bi smjena generacija koju očekujemo mogla proći puno prirodnije i lakše nego u vrijeme kada sam ja počinjala i kada smo mi mlade reprezentativke morale igrati bez pomoći starijih. To je bilo jako frustrirajuće, doživljavale smo poraze zbog našeg neiskustva i naivnosti, primali smo šamare koje nismo zaslužili. Ove mlade djevojke imaju sreću da im mi iskusnije možemo pomoći da izbjegnu nevolje kroz koje je moja generacija morala proći. Do sada smo imali reprezentacije koje su nekoliko  puta dobro započinjale, ali se nije uspijelo zadržati kontinuitet rada i rezultata. Nadam se da će ova  generacija imati sreće da ostvari jedno i drugo“, zaključila je Poljak.

Hrvatske odbojkašice sljedeće godine očekuju nastupi na Mediteranskim igrama, Grand Prixu skupine II, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te u rujnu nastup na Europskom prvenstvu.

Naši odbojkaši su porazom zaključili kvalifikacije za Europsko prvenstvo sljedeće godine u Poljskoj. Jučer su u posljednjem kolu rovinjskih kvalifikacija izgubili i od Slovačke s 3:0 te su tako u ukupno dva kvalifikacijska ciklusa upisali svih šest poraza, uz dva osvojena boda.

Teško je igrati utakmicu koja za tvoju momčad nema rezultatskog značaja. Slovačkoj je pobjeda trebala jer ih je ona vodila direktno na Europsko prvenstvo. Na turniru nismo pokazala našu pravu kvalitetu. Sad trebamo analizirati sve što nije bilo dobro i popraviti to kako bi bili spremni za sljedeće reprezentativne akcije“, istaknuo je naš reprezentativac Petar Đirlić.

(Foto: Facebook/Hrvatski odbojkaški savez)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska ženska odbojkaška reprezentacijahrvatska muška odbojkaška reprezentacijakvalifikacije za Europsko prvenstvo odbojkašicakvalifikacije za Europsko prvenstvo odbojkašaOdbojka

Ostale Vijesti