Nema dovoljno novca za Paraolimpijske igre u Riju - upitan je dolazak sportaša iz 10 država

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 19.08.16. | 19:03

Olimpijske igre se približavaju kraju, ali to ne znači da će sportska nadmetanja u Rio de Janeiru utihnuti s nedjeljom.

Dva i pol tjedna nakon što Rio napuste olimpijci, u njega dolaze paraolimpijci na 15. Paraolimpijskim igrama. Sportaši s invaliditetom sa svih strana svijeta će se natjecati za svoja zlata, ali se pripreme odvijaju s velikim financijskim problemima koje Međunarodni paraolimpijski odbor ima.

„Nikada u 56-godišnjojh povijesti Paraolimpijskih igara nismo imali ovakvu situaciju“, izjavio je predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Sir Philip Craven.

Problem je nastao zbog ekonomske krize u Brazilu pa je krovna paraolimpijska organizacija kasnila s isplatom putnih troškova nacionalnim organizacijama. To je ipak riješeno, ali su ta tri tjedna prouzrokovala dosta problema a 10 država još uvijek ne zna hoće li stići u Rio.

Troškovi će biti smanjeni i za medijsko praćenje Igara, transport sportašica i sportaša u samom Riju, a sve će odviti na dosta manje borilišta nego je prvotno planirano.

„Sve ovo se događa nakon što smo u posljednjih 12 mjeseci već maksimalno smanjili troškove“, rekao je Craven.

Cijela situacija bi još gore završila da stvar nije spasio gradonačelnik Rio de Janeira Eduardo Paes koji je osigurao 41,5 milijun eura od grada te dodatnih 28 milijuna od državnih tvrtki.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Paraolimpijske igre

Ostale Vijesti