Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Nakon Dobuda, još jedan bivši reprezentativac vratio se aktivnom igranju i pojačao zagrebački klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 15:15

Sjajna vijest za hrvatski vaterpolo jer se radi o igraču koji je s Barakudama osvojio nekoliko medalja

Ove subote počinju s nadmetanjem klubovi A1 lige odnosno drugog kvalitativnog stupnja Regionalne vaterpolske lige. Ove ćemo sezone imati najveću A1 ligu dosad s čak 17 klubova.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčadi su podijeljene u dvije skupine.

Skupina A – Medveščak, Zadar 1952, Mornar, OVK Split, POŠK 1937, KPK, Branik Maribor i Budva

Skupina B – Stari Grad Beograd, Zemun, Vojvodina, Proleter Zrenjanin, NAIS Niš, Partizan, Cattaro Kotor, Novobeogradski Vukovi i Budućnost Podgorica

Vidljivo je da su klubovi donekle grupirani u skupini po državama. Primjerice, svi hrvatski su u skupini A, svi srpski u skupini B. U skupini A su dosta jake i zanimljive momčadi okupili KPK i Medveščak. Korčulani su reaktivirali velikog centra Nikšu Dobuda, vratio im se i Tin Fabris, Antonio Gavranić. Prijašnjeg trenera Marjana Kosovića zamijenio je sada Splićanin Dino Dvornik.

Medvjedi imaju trojicu talentiranih mladića pristiglih iz Mladosti, Amara Fajkovića, Dominika Obuljena i Jakova Škiljića, ali zvučno je pojačanje sigurno još jedan bivši hrvatski reprezentativac, olimpijac iz Tokija, bivši igrač Mladosti, pa onda i Partizana, Lovre Miloš, koji je, kao i Dobud, reaktivirao vaterpolsku karijeru.

Milošu je tek 30 godina i zasigurno će predstavljati veliko pojačanje za Medveščak, a u svojoj je reprezentativnoj karijeri osvojio broncu na EP u Barceloni 2018., broncu na SP u Gwangjuu 2019. srebro na Europa kupu u Zagrebu 2019. i srebro u Svjetskoj ligi u Beogradu 2019. godine.

Što se sustava natjecanja tiče, u svakoj se skupini igra ligaškim sustavom ili svak’ sa svakim kod kuće i u gostima. Dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine, igrat će u skupini za poredak od 1. do 4. mjesta još dva susreta. Konkretnije, A1 će igrati protiv B1 i B2, a isto vrijedi jasno i za A2. Ujedno, momčadi prenose međusobne bodove iz skupine. Pobjednik A1 lige stječe pravo izravnog nastupa u Premier ligi sljedeće sezone, dok će drugoplasirani razigravati s pretposljednjim u Premier ligi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloLovre MilošNikša DobudMedveščak

Ostale Vijesti