Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports
Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

Najveći u povijesti se vraća: Tom Brady u Tampi i iduće sezone

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 08:00

"U posljednja dva mjeseca sam shvatio da mi je mjesto na terenu, a ne na tribinama. To vrijeme će doći. Ali ne sada", napisao je Brady na društvenim mrežama

Zamislite da ste na aukciji kupili loptu posljednjeg polaganja najboljeg igrača američkog nogometa u povijesti za cifru od 518 tisuća dolara, a da onda taj isti igrač odluči da bi ipak mogao odigrati još pokoju sezonu. Ne znamo ime nesretnika koji si je odlučio olakšati račun niti da li je zadržao račun za reklamaciju, ali znamo zbog čega je njegova lopta sinoć postala bezvrijedna – Tom Brady se odlučio odmiroviti. Vijest je stigla od face osobno.

„U posljednja dva mjeseca sam shvatio da mi je mjesto na terenu, a ne na tribinama. To vrijeme će doći. Ali ne sada. Volim svoj suigrače, i volim svoju obitelj koja me podržava. Oni ovo omogućuju. Vraćam se u svoju 23. sezonu, u Tampu. Nedovršen posao”, natipkao je na društvenim mrežama Brady koji u penziji nije izdržao niti puna dva mjeseca. Samo za podsjetnik, početkom kolovoza će otpuhati 45 svjećica s rođendanske torte...

Njegovom su objavom naglo porasle akcije Tampa Bay Buccaneersa za iduću sezonu. Danas počinje rok za dovođenje slobodnih igrača, a Tampa sada ne mora brinuti oko dovođenja quarterbacka, a i lakše će uvjeriti Bradyjevog velikog frenda Roba Gronkowskog te Ndamukonga Suha (kao i druge potencijalne prinove) da potpišu za njih. Svaka momčad koju predvodi sedmerostruki prvak je instant kandidat za naslov, ali s obzirom na to da je budžet floridske momčadi tri milijuna dolara preko salary capa, generalni menadžer Jason Licht će morati biti poprilično kreativan u idućim danima.

Brady je u subotu bio na Old Traffordu gdje je pratio kako Cristiano Ronaldo hat trickom razbija Conteov Tottenham, a nakon utakmice je proveo par minuta u razgovoru s portugalskim superstarom. Kamere su uspjele uhvatiti Ronaldovo pitanje „Završio si s igranjem?”, a iako ne može se sa sigurnošću utvrditi što je Brady odgovorio, mnogi su protumačili da je kroz zube procijedio „Ne”.

Sada je, dakle, sasvim jasno da je odlučio podebljati mnoge rekorde i da će krenuti i po osmi naslov u NFL-u. Tome su se i nadali u Tampi u kojoj su i nakon Bradyjevog umirovljenja ostavili otvoreno mjesto quarterbacka. Nakon što su poraženi od LA Ramsa u doigravanju u siječnju, trener Bruce Arians je jasno poručio kako je Bradyjeva odluka o umirovljenju samo njegova, ali da ga momčad želi u svojim redovima i naredne sezone.

„Kada god se Tom odluči vratiti, bit će tu. Ako se želi vratiti nogometu, mi ćemo imati novce spremne za njega”, izjavio je Arians koji sada konačno može ozbiljno početi slagati momčad za novu NFL sezonu. Bradyjev povratak dolazi nakon što je i quarterback Aaron Rodgers odlučio produžiti vjernost s Green Bay Packersima i to za rekordnih 200 milijuna dolara za četiri godine, pa će u NFL-u i iduće sezone stanovati ova dva genijalca.


Tagovi

NFLTom BradyTampa Bay Buccaneers

Ostale Vijesti