Najveća senzacija Olimpijskih igara - Sara Kolak osvojila zlato u bacanju koplja!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 19.08.16. | 07:43

Hrvatska ima i peto zlato na Olimpijskim igrama.

Sara Kolak je jedna od najvećih senzacija Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, barem što se tiče atletskog programa. Očekivali smo da će osvajačica brončane medalje s Europskog prvenstva u Amsterdamu ući u finale, nadali se da bi mogla srušiti hrvatski rekord, oni najoptimističniji možda sanjali borbu za medalju, ali ne vjerujemo da je bilo tko očekivao da će 21-godišnja djevojka iz Ludbrega osvojiti olimpijsko zlato. A to se dogodilo.

Od početka finala Kolak je dobro bacala. Već u prvoj seriji je bacila 60,89, a slijedili su hici od 62,95 i 63,00. Sve to je bilo dovoljno za plasman među 5 najboljih, a onda se dogodila senzacija.

U četvrtoj seriji hrvatska je atletičarka bacila koplje na 66,18 metara, srušila hrvatski rekord i zasjela na prvo mjesto poretka. Ostalo je samo gledati hoće li do kraja natjecanja netko prebaciti tu dužinu. To se nije dogodilo te je moglo početi veliko slavlje u Brazilu – Sara Kolak je donijela senzacionalno zlato Hrvatskoj!

Drugo mjesto je osvojila Sunette Viljoen iz Južnoafričke Republike s hicem od 64,92 metra, a treća je Čehinja Barbara Špotakova koja je bacila koplje na 64,80 metara.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Sara KolakAtletikaOlimpijske igre Rio de Janeiro

Ostale Vijesti