Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Najbolji igrač Hrvatske propušta generalku pred Pariz, mijenja ga junak iz Dohe

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 12:01

Radi se o ozljedi leđa

Hrvatska vaterpolska reprezentacija priprema se za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Za danas (19. srpnja), predviđena je kulminacija ili završni čin priprema, službena prijateljska utakmica protiv SAD-a, s početkom u 20.30 sati na otvorenom bazenu Crnica.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ono što je važno da sve protekne u redu u pogledu zdravstvenog stanja, bez ozljeda. Doduše, jedna se manja ozljeda dogodila tijekom proteklih dana. Našeg vratara Marka Bijača bole leđa, te on sigurno neće protiv Amerikanaca u vodu

"Istegnuo je leđa, lumbalni dio. Ne bi trebalo biti ništa ozbiljno, ima i dovoljno dana do polaska u Pariz, pa onda i prve utakmice (28. srpnja protiv Crne Gore). Mislim da će sve biti u redu, ali ovakva ozljeda ipak zahtijeva mirovanje", poručuje izbornik Ivica Tucak.

Iz tog razloga, vratarski će tandem za ovaj susret činiti Toni Popadić i Mate Anić koji je branio i na Svjetskom prvenstvu u Dohi i bio junak iz sjene u pohodu na zlato, obranivši peterce u posljednjoj seriji protiv Francuske u polufinalu i Italije ufinalu. Anić nije na popisu 13 putnika za Pariz, ali je zajedno s većinom ostalih igrača koji su otpali za tu akciju i dalje na treninzima reprezentacije.

"Zadovoljan sam s onim što smo ovdje radili, mislim da smo napravili sve potrebno, kako kroz razgovore, video-analizu, tako onda i kroz ponavljanja u vodi. Postigli smo ono što smo htjeli, posebno u brzini napada, tranziciji igre, dodatno još pokušavali uigrati neke stvari s igračem više. Nastavit ćemo to naravno još raditi, imamo dovoljno dana do prve utakmice u Parizu, 28. srpnja. Većinu konture igre vidim", nadovezao je izbornik Tucak.

Nakon ove utakmice, igrači će dobiti slobodan vikend, a onda slijedi završno okupljanje u Zagrebu, u ponedjeljak, 22. srpnja, te dva dana kasnije let za Pariz.

Utakmicu možete pogledati u prijenosu u programu na kanalu MAXSport 1. Za sve one koji su u Šibeniku, napominjemo da je ulazak na tribinu besplatan za sve koji dođu s hrvatskim navijačkim obilježjima, a ukoliko ne, cijena je 5 eura kroz sustav adriaticket.org.

(Hina)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijavaterpolovaterpolska reprezentacija SAD-a

Ostale Vijesti