Mrđen: Do Eura se moramo posložiti

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 06.06.16. | 14:16

Hrvatske rukometašice jučer su pobjedom nad Makedonijom osigurale prolaz na Europskom prvenstvu u prosincu u Švedskoj.

Izabranice Gorana Mrđena su u posljednjem, šestom kolu skupine 4 kvalifikacija za odlazak na kontinentalnu smotru slavljem 35:19 u Rijeci nad Makedonkama potvrdile drugo mjesto u grupi i odlazak u Švedsku.

Hrvatske rukometašice razbile Makedoniju i izborile plasman na Europsko prvenstvo

Cilj je bio da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Htjeli smo pomladiti reprezentaciju i zadovoljan sam što smo uspjeli u oba cilja“, rekao je izbornik Mrđen, prenose službene stranice Hrvatskog rukometnog saveza.

Što se tiče utakmice, bili smo bolji od početka. Odigrali smo dobro u obrani i htjeli smo lakim golovima se odvojiti i napraviti razliku. Drago mi je da su igrale sve igračice. Do Europskog prvenstva se moramo posložiti i sve definirati“, poručio je izbornik.

Sonja Bašić bila je ponajbolja u redovima Hrvatske s pet pogodaka, a također je istaknula zadovoljstvo plasmanom na EURO u Švedskoj:

Čestitam Makedoniji, odigrali su fer utakmicu i borile su se do kraja. Imaju mladu ekipu i biti će sve bolje i bolje. Što se tiče nas, ušli smo ozbiljno u utakmicu kako smo i trebali i što je najvažnije plasirali se na Europsko prvenstvo. Svi su dali sve od sebe i tko god je ušao je i zabijao golove“.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Goran MrđenHrvatska ženska rukometna reprezentacijaeuropsko prvenstvo rukometašica 2016

Ostale Vijesti