Mladostaši startaju u kvalifikacijama: Želimo u Ligu prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.09.17. | 08:26

Vaterpolisti Mladosti igraju kvalifikacije za plasman u Ligu prvaka.

U Zagrebu danas počinje drugi kvalifikacijski turnir Lige prvaka za vaterpoliste, na kojem će se Mladost boriti za jedno od prva dva mjesta, koja vode u završnu rundu kvalifikacija.

Zagrebačka momčad turnir pred svojim navijačima na bazenu Mladosti uz Savu otvara večeras protiv njemačkog predstavnika Duisburgha, u prvoj utakmici ovog turnira, sa početkom u 19:45.

Svi smo zdravi i spremni. Na pripremama smo jako dobro trenirali i dobro izgledamo u igri“, kazao je u najavi večerašnje utakmice kapetan Mladosti Ivan Marcelić, prenose službene klupske stranice.

Mladost je tijekom priprema igrala protiv talijanskog Sport Menagmenta i mađarskih klubova Ferencvaros i Eger.

U tim smo utakmicama pokazali snagu. Sve su to momčadi iz vrha europskog vaterpola, a mi smo pokazali da se možemo nositi s njima“.

U redove momčadi sa Save ove su sezone stigla dvojica igrača, Cosmin Radu i Pavo Marković.

U odnosu su na ranije, sada su stvari u ekipi postavljene na puno veći nivo. Uz Cosimna i Pavu, svi mi, a posebno mlađi igrači, možemo puno naučiti te iz treninga u trening uz njih jako napredujemo“, kazao je Marcelić.

Fran Paškvalin je naglasio kako se još uigravaju.

O protivnicima ne znamo baš previše, a posebno o Nijemcima, našem prvom protivniku. Također, Spartak i Jadran HN u novu sezonu ulaze sa promjenama, tako da želimo ostvariti prvu pobjedu, a onda u miru snimiti preostale protivnike u njihovoj međusobnoj utakmici“.

Iako je teško predvidjeti sa kakvim će ishodom okončati nastup pred domaćom publikom, jedno je sigurno, dat će sve od sebe da ostvare zacrtani cilj.

Igramo kod kuće i želimo nametnuti svoj stil igre pa neka protivnici više razmišljaju o nama nego mi o njima. Mi želimo u Ligu prvaka jer ćemo imati 14 jakih utakmica što bi bilo izvrsno za stjecanje novog iskustva. Osim toga, nadamo se da bi tako podigli vaterpolo u Zagrebu te da bi mogli očekivati više ljudi na tribinama“.

Utakmica prvog kola kvalifikacijskog turnira protiv Duisburga igra se večeras sa početkom u 19:45. Drugi susret na rasporedu je sutra protiv ruskog Spartaka iz Volgograda s početkom u 17:45, a u nedjelju, posljednjeg dana turnira, snage će odmjeriti protiv suparnika iz regionalne lige, Jadrana iz Herceg Novog od 12:30. Sretno 'Žapci'!

Kvalifikacijski turnir, raspored:

Petak:

19:45 Mladost - Duisburg
21:15 Spartak Volgograd - Jadran Herceg Novi

Subota:

17:45 Mladost - Spartak Volgograd
19:15 Jadran Herceg Novi - Duisburg

Nedjelja:

11:00 Spartak Volgograd - Duisburg
12:30 Mladost - Jadran Herceg Novi

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

HAVK MladostMladostvaterpoloVaterpolska Liga prvaka

Ostale Vijesti