Maze objavila kraj karijere: Oproštajna utrka u Mariboru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.10.16. | 10:40

Dvostruka olimpijska pobjednica, Slovenka Tina Maze, očekivano je objavila kraj skijaške karijere.

Tina Maze se nije natjecala od ožujka 2015. godine kada je objavila da uzima godinu dana stanke kako bi se mogla posvetiti studiju razredne nastave.

Uoči starta nove sezone u autrijskom Soeldenu, odlična slovenska skijašica je obznanila kako će sada  i službeno objesiti skije 'o klin', a karijeru će zaključiti nastupom u samo jednoj utrci ove sezone, ali onoj najdražoj, na domaćem terenu u Mariboru sedmog siječnja, gdje je imala službeni debi još kao 15-godišnjakinja.

Maze će pred domaćim navijačima zaključiti karijeru dugu 17 godina, tijekom koje je 33-godišnjakinja osvojila 13 medalja s velikih natjecanja, četiri olimpijske, od čega dvije zlatne i devet odličja sa svjetskih prvenstava, od čega četiri zlata. 2013. godine je osvojila naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa te dva mala kristalna globusa. Ostvarila je 26 pobjeda i 81 plasman na postolje.

2013. godine je slavila na 11 utrka, uzela globuse u svojoj najjačoj disciplini – veleslalomu te super G-u i srušila rekord u osvojenim bodovima u jednoj sezoni.

Jako sam sretna s onim što sam postigla. Ne osjećam potrebu da se više natječem na tako visokom nivou“, rekla je Maze, dva dana uoči početka nove sezone.

Uvijek sam razmišljala o tome. Imam veliku motivaciju da nastupim još jednom, po posljednji put na svom domaćem terenu“.

Nastup u Mariboru bit će njezin posljednji u Svjetskom kupu, ali Maze nije odbacila mogućnost da možda brani naslov svjetske prvakinje u švicarskom St. Moritzu.

Sada živim dan za danom“, rekla je Slovenka dodajući kako će odluku u mogućem nastupu na Svjetskom prvenstvu donijeti u tjednima koji će dolaziti prije prvenstva, obzirom da se kao braniteljica naslova ne mora kvalificirati.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Tina MazeSkijanje

Ostale Vijesti