Maze najavila godinu dana stanke: Tijelo mi treba odmor

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 07.05.15. | 13:34

Dvostruka olimpijske pobjednica, slovenska skijašica Tina Maze je rastužila svoje navijače objavom kako uzima godinu dana pauze i odmora od skijanja, nakon čega će donijeti odluku o nastavku karijere.

Samo pet dana nakon što je proslavila 32. rođendan, Maze je odluku obznanila putem svog Facebook profila, pojasnivši kako osjeća da joj treba odmora.

Nakon 16 dugih i uspješnih sezona, treninga u svim disciplinama, osjećam da moje tijelo i um trebaju nešto dulji odmor od uobičajenog. Uzet ću stanku od jedne godine prije nego što donesem bilo kakvu sljedeću odluku“, napisala je Tina, pojašnjavajući kako će slobodno vrijeme iskoristiti da završi fakultet i posveti se marketinškim i komunikacijskim obvezama prema svojim sponzorima i ostalim projektima koje ima u planu.

Iskreno se zahvaljujem svima na potpori svih ovih godina i nadam se da ćete razumjeti i poštovati moju odluku. Obavještavat ću vas od daljnjem razvoju situacije i želim vam ugodno ljeto“, napisala je najbolja slovenska skijašica, koja je u karijeri osvojila jedan Veliki i dva Mala kristalna globusa. Dvaput je bila olimpijska pobjednica te četiri puta svjetska prvakinja.

Na Olimpijskim igrama u Sočiju prošle godine je osvojila zlata u spustu i veleslalomu, 2013. godine je osvojila Veliki kristalni globus za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu s rekordnih 2,414 bodova. Prošle sezone je završila iza Austrijanke Anne Fenninger u ukupnom poretku i osvojila je dvije zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Vailu i Beaver Creeku.

Ujedno je i jedna od samo šest skijašica koje su su uspjele slaviti u svih pet disciplina u Svjetskom kupu.

(Foto: Action Images/Screenshot Facebook)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Tina MazeSkijanjeOstali sportoviSvjetski kup

Ostale Vijesti