REUTERS/Kaylee Greenlee Beal
REUTERS/Kaylee Greenlee Beal

Maxu sprint za +54: Verstappen do prve pobjede od lipnja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 21:48

Norris je pogreškom na početku posljednjeg kruga izgubio drugo mjesto koje mu je preoteo Španjolac Carlos Sainz Jr.

Aktualni trostruki svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobijedio je u subotnjoj sprint-utrci na natjecanju za Veliku nagradu SAD-a u Austinu i time povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu na 54 boda ispred Britanca Landa Norrisa (McLaren). 

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Norris je pogreškom na početku posljednjeg kruga izgubio drugo mjesto koje mu je preoteo Španjolac Carlos Sainz Jr. (Ferrari) i prošao ciljem 3.882 sekunde iza pobjednika.

Verstappenu je ovo prva pobjeda bilo koje vrste još otkako je u lipnju bio najbolji u sprint-utrci na Velikoj nagradi Austrije.

"Osjećam se pomalo kao u stara vremena. Jako sam zadovoljan današnjim danom. Konačno smo opet konkurentni", zadovoljno je komentirao Verstappen nakon četvrte pobjede ove sezone u sprint-utrkama u kojima ima stopostotan učinak, a do kraja sezone su ostala još dva natjecanja na dionici od 100 km.

Charles Leclerc (Ferrari) je bio četvrti, a Mercedesov par George Russell i sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton završili su na petom i šestom mjestu.

U ponoć po srednjoeuropskom vremenu započet će kvalifikacije za startna mjesta na nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu SAD-a, čiji je start predviđen u 21 sat.

Do kraja sezone vozači će skupljati bodove na još sedam Velikih nagrada i u dvije sprint-utrke. Max Verstappen ih trenutačno ima 339, a drugoplasirani Lando Norris 285. Treći je Charles Leclerc sa 250 bodova, a Oscar Piastri (McLarena) na četvrtom mjestu ih ima 237.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 



Tagovi

Formula 1F1 sprintMax VerstappenLando NorrisCarlos Sainz jrCharles LeclercGeorge RussellLewis HamiltonVelika nagrada SAD-a

Ostale Vijesti