Max Ullrich 38. u Kvitfjellu, Hütter premijerna pobjeda u Svjetskom kupu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.03.16. | 16:32

Pobjednik pretposljednjeg spusta sezone u Kvitfjellu je talijanski skijaš Dominik Paris, dok je u superveleslalomu skijašica u Lenzerheideu do premijerne pobjede stigla Austrijanka Cornelia Huetter.

Naš jedini predstavnik u današnjem pretposljednjem spustu sezone uoči završnice Svjetskog kupa u švicarskom St. Moritzu bio je Max Ullrich, koji je zauzeo 38. mjesto sa tri sekunde i 15 stotinki zaostatka. Bilo je to sedam stotinki sporije od vremena koje mu je na prvom treningu donijelo 31. poziciju.

Kao jedan od četvorice najmlađih na utrci, Max je u društvu vršnjaka - svi su 1994. godište, bio sekundu i 21 stotinku sporiji od Talijana Henrija Battilanija te 80 stotinki brži od Čileanca Henrika von Appena.

Slavio je Talijan Dominik Paris sa 20 stotinki boljim vremenom od Francuza Valentina Giraud Moinea te s 24 stotinke prednosti u odnosu na Amerikanca Stevena Nymana.

Parisov sunarodnjak Peter Fill se desetim mjestom probio na vrh poretka u spustu zajedno s Norvežaninom Akselom Lundom Svindalom. Obojica imaju po 436 bodova, a za petama im je Paris, koji je pobjedom skočio s petog na treće mjesto s 432 boda.

Talijan Peter Fill je desetim mjestom zasjeo na vrh u poretku spustaša zajedno sa Norvežaninom Akselom Lundom Svindalom, koji je zbog ozljede ranije završio sezonu. Obojica imaju po 436 bodova, a trećeplasirani Paris ima četiri boda manje pa će tako osvajač Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini biti odlučen na posljednjoj utrci - na završnici Svjetskog kupa.

Skijašice su pak danas u švicarskom Lenzerheideu vozile predzadnji superveleslalom sezone. Naša jedina predstavnica bila je Leona Popović, koja je bila jedna od šest juniorki i utrku je završila na pretposljednjem 54. mjestu. To joj je bio prvi superveleslalom Svjetskog kupa, a imala je pet sekundi i 55 stotinki zaostatka za pobjednicom, Austrijankom Cornelije Hütter, kojoj je to bila prva pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri. Deset stotinki slabije vrijeme imala je drugoplasirana domaća uzdanica Fabienne Suter, dok je treća bila Austrijanka Tamara Tippler sa 35 stotinki zaostatka.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Cornelia HuetterDominik ParisLeona PopovićMax UllrichSvjetski kupSkijanje

Ostale Vijesti