Luka Stanzl/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI
Luka Stanzl/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI

Mavrović: „Ako se dobro spremimo možemo sa svakim, pa i s Brazilom“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.05.24. | 08:09

Hrvatski izbornik osvrnuo se za Germanijak na ždrijeb skupine na Svjetskom prvenstvu koje se igra od rujna do listopada ove godine.

Hrvatska je u nedjelju saznala suparnike na Svjetskom prvenstvu u futsalu. Futsal Vatreni dobili su jednu vrlo tešku, ali atraktivnu i zanimljivu grupu. Ali, najbitnije, dobili su skupinu koju mogu proći. Otvaramo s viceprvakom Azije Tajlandom, slijedi prvak Južne Amerike i prva momčad svijeta Brazil. U posljednjem kolu, za prolaz u osminu finala, Hrvatsku čeka susret s viceprvakom Sjeverne Amerike Kubom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon prospavane noći za komentar skupine nazvali smo izbornika Marinka Mavrovića, koji nam se javio iz Uzbekistana i obilaska gradova u kojima će Hrvatska igrati Mundijal.

„Trenutno smo u Bukaru. Putovali smo cijeli dan. Obišli smo trening centre i dvoranu u kojoj će se igrati utakmice. Protiv Tajlanda i Brazila igramo u Bukaru, a s Kubom ćemo se sučeliti u Taškentu. Kada pogledamo sve grupe, vidimo da je razlika u potovima velika. Iz prvoga su nam prijetile sve top ekipe“.

Kako je Brazil nominalni prvi favorit turnira, za drugo mjesto trebali bi konkurirati Hrvatska i Tajland, viceprvak Azije. Riječ je o tehnički snažnoj momčadi koja je uz Iran, Japan te u posljednje vrijeme Uzbekistan tradicionalno najjača reprezentacija Azije. S njima otvaramo turnir 14. rujna i pobjeda u toj utakmici dovela bi nas na prag prolaska u drugi krug.

„Tajland je nezgodna momčad, imaju jako dobrog izbornika Miguela Rodriga, vodio je bivšeg prvaka Italije, bio je izbornik Japana. Jedan jako iskusni stručnjak. Tajland je standardni sudionik Svjetskih prvenstava, ovo im je sedmo u nizu. Riječ je o tradicionalno nezgodnom protivniku s kojim ćemo se sigurno boriti za drugi krug natjecanja".

Najbolje rangirana reprezentacija svijeta i prvak Južne Amerike Brazill osvojio je 50 posto svjetskih prvenstava u Futsalu. No, na šestu titulu čekaju od 2012. Futsal Selecao i ovaj turnir otvara kao glavni favorit, a nama će biti zanimljivo vidjeti kako ćemo se nositi s nominalno prvom reprezentacijom svijeta.

„Mi ćemo svaku utakmicu pokušati dobiti. Svaka momčad je pobjediva. Bitno je da dođemo pravi. Ova generacija je pokazala da je svjesna da mora izbjeći turnire i sezone, dobro se pripremiti. A kada smo spremni možemo sa svakim, pa tako i s Brazilom“.

Trećeplasirana Kuba je viceprvak Sjeverne Amerike, u finalu je nedavno izgubila od Paname. Kubanci će nam na turniru biti najveća nepoznanica, a riječ je o reprezentaciji protiv koje će se u zadnjem kolu očekivati pobjeda. S obzirom na to da osim dvije najbolje momčadi svake skupine prolaze i četiri najbolje trećeplasirane, posljednja utakmica bi Kubancima, kao i nama, mogla značiti borbu za prolazak dalje.

„Pratio sam ih na prvenstvu Sjeverne Amerike, izgubili su od Paname u finalu. Niti jedna ekipa koja dođe na Svjetsko prvenstvo ne može biti loša. Futsal je posljednjih godina napredovao, prije svega fizički, ali i tehnički. Svaka momčad ima svoje adute. Dobro ćemo ih proučiti. Imamo dva tri mjeseca fore da dobro izanaliziramo sve tri momčadi“.

Plan priprema trebao bi se znati negdje u lipnju, a popis putnika tek u drugoj polovici kolovoza.

„Nakon što se vratimo iz Uzbekistana imat ćemo u HNS-u sastanak oko priprema. Naravno, o svemu već sada razmišljamo i raspravljamo, ali do sastanka ne mogu govoriti o konkretnim informacijama“, rekao je izbornik Mavrović koji o putnicima za Svjetsko prvenstvo u ovom trenutku, naravno, nije mogao govoriti.

„Fifa će dati službeni rok za prijavu momčadi, a tada će se HNS očitovati na svojim stranicama. Svi će dobiti individualni plan predpriprema od kondicijskog trenera Marušića. Igračima poručujem da spremni dočekaju okupljanje.

SKUPINE SP-a:

Skupina A: Uzbekistan, Nizozemska, Paragvaj, Kostarika

Skupina B: Brazil, Kuba, Hrvatska, Tajland

Skupina C: Argentina, Ukrajina, Afganistan, Angola

Skupina D: Španjolska, Kazahstan, Novi Zeland, Libija

Skupina E: Portugal, Panama, Tadžikistan, Maroko

Skupina F: Iran, Venezuela, Gvatemala, Francuska

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

futsalFutsalHrvatska futsal reprezentacijaMarinko Mavrovićsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti