Marija Uglešić okitila se brončanom medaljom na juniorskom SP-u

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 01.10.24. | 13:07

Prvenstvo se nastavlja do 6. listopada, a svoj nastup iščekuje još sedamnaest hrvatskih boraca

Prvog dana Svjetskog juniorskog tekvondo prvenstva, koje je u korejskom gradu Chuncheonu okupilo više od 900 boraca iz cijelog svijeta, Hrvatska je osvojila prvu medalju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kruna prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u tekvondou je brončana medalja Marije Uglešić (TK Marjan) u kategoriji do 59 kg. Na putu do medalje Uglešić je pobijedila predstavnicu Velike Britanije (Avu Bet - 2-0), Jordana (Fadiu Khifran - 2-1) te Italije (Antheu Mangione - 2-0). U polufinalu je pobjedu odnijela Iranka Aynaz Nasiri i to tek u trećoj rundi s neriješenim rezultatom 7-7 i težinskom prednosti bodova.

Podsjetimo, u slučaju neriješenog rezultata na kraju runde, određeni udarci poput onih iz okreta ili u glavu donose prednost nad protivnikom ukoliko ih nema ili ih ima manji broj.

U utorak su nastupili i Ozana Radić (TK Champion) i Niko Reinić (TK Activ). Radić je u kategoriji do 52 kg nakon dvije pobjede nad predstavnicama Švicarske i Omana, na put do medalje stala Kineskinja Yinuo Xu u četvrtfinalu. Niko Reinić je u kategoriji do 63 kg u prvom kolu, usprkos velikoj želji i trudu, izgubio od Nijemca Asiana Eymena Cavusmana.

Prvenstvo se nastavlja do 6. listopada, a svoj nastup iščekuje još sedamnaest hrvatskih boraca.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

TaekwondoMarija Uglešić

Ostale Vijesti