Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic
Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic

Maria Šarapova i braća Bryan 2025. ulaze u Tenisku kuću slavnih

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 19:18

Maria Šarapova je tijekom gotovo 20-godišnje karijere ušla u ekskluzivno društvo deset tenisačica kojima je uspjelo osvojiti pojedinačne naslove na sva četiri Grand Slam turnira, a pet puta se uspinjala i do vrha pojedinačne WTA ljestvice

Peterostruka pobjednica na Grand Slam turnirima, ruska tenisačica Maria Šarapova i vlasnici brojnih rekorda u igri parova, američki blizanci Bob i Mike Bryan, 2025. će biti uvršteni u Međunarodnu tenisku kuću slavnih koja se nalazi u Newportu, u američkoj saveznoj državi Rhode Island.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Maria Šarapova je tijekom gotovo 20-godišnje karijere ušla u ekskluzivno društvo deset tenisačica kojima je uspjelo osvojiti pojedinačne naslove na sva četiri Grand Slam turnira, a pet puta se uspinjala i do vrha pojedinačne WTA ljestvice.

Braća Bryan su u konkurenciji muških parova osvojili rekordnih 16 Grand Slam naslova i najuspješniji su teniski dvojac u povijesti s ukupno 119 zajedničkih trofeja, a "broj 1" su zajedno držali 438 tjedana te 10 puta bili najbolji muški par na kraju godine.

Svečanost primanja u Međunarodnu tenisku kuću slavnih bit će održana u Newportu od 21. do 23. kolovoza sljedeće godine, uz poseban program i humanitarni turnir na kojem će sudjelovati legende koje su već ušle među teniske besmrtnike.

"Čast mi je poželjeti dobrodošlicu Mariji Šarapovoj te Bobu i Mikeu Bryanu kao članovima Međunarodne teniske kuće slavnih 2025.”, rekla je u priopćenju Kim Clijsters, predsjednica Međunarodne teniske kuće slavnih i njena članica od 2017.

"Uz svako od svojih povijesnih postignuća na terenu, članovi klase 2025. imali su tako dubok utjecaj na tenisku igru ​​i nadahnuli su više generacija obožavatelja diljem svijeta. Radujemo se što ćemo slaviti s njima u Newportu sljedeće godine", poručila je Clijsters.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Maria Šarapovabraća Bryan

Ostale Vijesti