Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Malonogometni spektakl u Zadru: Barcelona brani titulu, a na putu im stoje hrvatski reprezentativci

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.04.21. | 13:18

U dvorani Krešimira Ćosića sljedećih pet dana među osam najboljih momčadi saznat ćemo prvaka Europe u futsalu

Spektakl u Zadru. Ljubitelji futsala, majstora malog nogometa, od danas do nedjelje uživat će u utakmicama završnog turnira Lige prvaka. Ove sezone u dvorani Krešimira Ćosića igrat će osam najboljih momčadi sa Starog kontinenta, od kojih je čak šest prvaka.

Barcelona brani naslov od prošle sezone, a portugalski giganti iz Lisabonskog Sportinga i Benfice, najtrofejnije kocke u Europi, peterostruki kontinentalni prvak, španjolski Movistar, kazahstanski Kairat Almaty, dvije ruske momčadi Jugra i CPRF i slovenski prvak Dobovec će također sudjelovati u ovom hrvatskom gradu.

Sinonim za futsal posljednjih godina je Portugalac Ricardinho. Ove sezone ga neće biti na završnom turniru Lige prvaka. Nakon sedam godina u španjolskom Movistaru prošle godine, promijenio je boje. Popularni Magico sada je igrač francuskog Asnieresa Villanueve.

Prvog dana igraju se dva četvrtfinalna dvoboja, a derbi ovog kola dvoboj je između bivših europskih prvaka, Kairata iz Almatyja i Benfice (15.00. Arena sport 1). Kazahstanska momčad bila je dvostruki europski prvak, dok su Orlovi bili najbolji prije 11 godina. Kairat su pobijedili u zadnjih 34 utakmica u svim natjecanjima. Dominantni su u svom prvenstvu, gotovo pola godine momčad iz Almatyja nije izgubila bod. U 32 utakmice prvenstva ove bivše države SSSR-a Kairat ima 30 pobjeda i jedan poraz i remi, a drugoplasiranom Aktobeu bježe čak 32 boda.

15:00 (2.35) Kairat Almaty (4.55) Benfica (2.15)

Benfica ima velikog suparnika u Portugalu u Sportingu. Ove dvije momčadi iz Lisabona bore se za krunu u zemlji. Obje ekipe su neporažene, a Sporting ima dva boda više od Benfice. Zanimljivo je da su prošle sezone dva najbolja igrača ovih klubova promijenila boje. Fernandinho je iz Benfice prešao u Kairat, dok je iranska zvijezda Hossein Tajebi dres momčadi iz Almatyja zamijenio crvenom bojom portugalskog diva.


Kairat će biti oslabljen neigranjem rumunjskog internacionalca Savija Valadaresa, koji bi mogao ojačati momčad u polufinalu, naravno ako se njegov klub kvalificira. Dvije momčadi sastale su se dva puta u prethodnih 10 godina u Ligi prvaka. U meču za treće mjesto 2011. godine Kairat je slavio s 4: 3 nakon penala. Nakon 40 minuta bilo je 3: 3, a prije dvije godine Benfica je svladala kazahstanskog prvaka s 5: 3.

Iako se u utakmici između Kairata i Benfice očekuje neizvjesna utakmica, u utakmici između Barcelone i slovenskog Dobovca (20.00, Arena sport 2) ne bi trebalo biti drame. Katalonski div osvojio je treći naslov najbolje momčadi Europe prije nešto više od šest mjeseci. Međutim, Barça ove sezone nije dobra kao prethodne.

20:00 (1.17) Barcelona (7.00) Dobovec (9.00)

U španjolskom prvenstvu tek je peta s osam bodova manje od vodeće Levante. Pao je i Movistar odlaskom Ricardinha, pa je peterostruki prvak Starog kontinenta na šestoj poziciji.


Barcelona je oslabljena neigranjem Sergia Lausannea i vratara Mikela Fejkasa. Dobovec je prva slovenska momčad koja je stigla do završnog turnira Lige prvaka. Uz domaće igrače, tu su i Hrvati Vedran Matošević, Luka Perić i Tihomir Novak. Jedan od najboljih igrača slovenske momčadi, Kristjan Čujec, suspendiran je zbog ove utakmice. Kujtim Morina sjedi na klupi Dobovec.

FUTSAL, LIGA PRVAKA - ČETVRTFINALE (ZADAR)

srijeda

15.00: (2.35) Kairat Almaty (4.55) Benfica (2.15)

20.00: (1.17) Barcelona (7.00) Dobovec (9.00)

četvrtak

15.00: Movistar Inter - Jugra

20.00: Sporting L. - CPRF

*** tečajevi se mogu mijenjati


Tagovi

Barcelona FutsalFalcao (futsal)FutsalFutsal CupFutsal Liga prvaka

Ostale Vijesti