Taekwondo klub Marjan
Taekwondo klub Marjan

Magdalena Matić svjetska juniorska prvakinja

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.10.24. | 13:05

Članica splitskog Marjana je na putu do zlata upisala pet pobjeda protiv Turkinje, Španjolke, Ukrajinke, Amerikanke i reprezentativke Obale Bjelokosti uz 10-0 u rundama i s razlikom bodova 86-13

Drugog dana svjetskog taekwondo prvenstva za juniore koje se održava u Koreji u Chuncheonu Magdalena Matić iz splitskog Marjana osvojila je naslov svjetske juniorske prvakinje u teškoj kategoriji.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Magdalena je u prvom kolu teške kategorije deklasirala reprezentativku Turske Elifnaz Koseoglu s 2-0 u rundama, rezultatom 13-0 i 10-0, u osmini finala je s novih 2-0 u rundama svladala Ukrajinku Mariju Kuts da bi u četvrtfinalu pregazila i Španjolku Annu Badiu Yerpes s 11-0 i 12-1 za novih 2-0 u rundama.

Iako s već osiguranom medaljom Magdalena je nastavila u istom ritmu i u polufinalu te dva puta sa 7-0 pobijedila odličnu Laurene Kimi Ossin iz Obale Bjelokosti da bi u finalu s novih 2-0 u rundama do titule svjetske prvakinje stigla pobjedom protiv Amerikanke Naomi Alade sa 7-5 i 5-1.

Magdalena je dakle na putu do zlata upisala pet pobjeda protiv Turkinje, Španjolke, Ukrajinke, Amerikanke i reprezentativke Obale Bjelokosti uz 10-0 u rundama i s razlikom bodova 86-13.

Nadmoćna pobjeda i nadmoćni put do naslova svjetske prvakinje. Ukupno je to 139. velika medalja za TK Marjan, a već 10. velika medalja u ovoj godini na olimpijskim igrama, dva svjetska prvenstva i jednom europskom prvenstvu.

Drugo je ovo odličje za Hrvatsku na ovom svjetskom juniorskom prvenstvu u Koreji i drugo odličje za splitski Marjan, nakon što je jučer brončanu medalju osvojila Marija Uglešić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

TaekwondoTK MarjanMagdalena MatićMarija Uglešić

Ostale Vijesti