REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Lulu Sun nije uspjela, nekadašnja hrvatska reprezentativka izgubila finale Monterreya

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 11:25

Bolja od nje bila je 19-godišnja Čehinja koja je tako naslijedila Donnu Vekić, prošlogodišnju osvajačicu turnira.

Češka 19-godišnja tenisačica Linda Noskova (WTA - 35.) naslijedila je Donnu Vekić kao pobjednica turnira u meksičkom Monterreyu, osvojivši svoj prvi WTA naslov finalnom pobjedom 7-6 (6), 6-4 protiv 23-godišnje Novozelanđanke Lulu Sun (WTA - 57.).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Noskova je igrala u svom trećem finalu, a u prethodna dva, odigrana prošle godine (Prag, Adelaide 1), doživjela je poraze Nao Hibino i Arine Sabaljenke.

Lulu Sun, tenisačica čiji je otac Hrvat pa je pod imenom Lucija Radović bila hrvatska reprezentativka u mlađim dobnim kategorija, u Monterreyu se prvi put borila za naslov na WTA Touru. Ove je godine zablistala u Wimbledonu, gdje je kao kvalifikantica i 123. na WTA ljestvici došla do četvrtfinalu u kojem ju je svladala najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić.

Bio je to njihov drugi dvoboj u protekla dva tjedna. Novozelanđanka je u dva seta (6-4, 7-6) bila bolja 13. kolovoza u prvom kolu turnira u Cincinnatiju. Noskova nije morala dugo čekati na uzvrat, a rezultat je bio inverzan (7-6, 6-4) nakon jednog sata i 49 minuta borbe.

Sun može žaliti za prvim setom u kojem je preokrenula rani 'break' zaostatka (0-2), a kod 3-3 i 5-5 propustila po dvije prilike za ponovno oduzimanje servisa suparnici. Odluka je pala u 'tie-breaku' u kojem je novozelandska tenisačica imala dvije set-lopte (6-4), ali je izgubila četiri poena zaredom pa je set otišao na stranu Noskove.

Čehinja je u drugom setu napravila 'break' za 3-2 i tu prednost zadržala do kraja meča izgubivši samo dva poena na servisu.

Naslov je Noskovoj donio skok od deset pozicija na WTA ljestvici i novi najbolji renking u karijeri - 25. mjesto. Lulu Sun je unatoč porazu u finalu napravila još veći napredak. Preskočila je 16 igračica i prvi put ušla u Top 50, a na US Openu će nastupiti kao 41. na WTA listi.

WTA Monterrey - finale

Linda Noskoa (Češ/6) - Lulu Sun (NZL) 7-6 (6), 6-4

(Hina)



Tagovi

Lulu SunWTA Monterrey

Ostale Vijesti