Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Luda završnica u Fukuoki otišla na stranu Mađara, presudila slaba realizacija igrača više

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.07.23. | 08:05

Mađari su polovicu svojih pogodaka zabili kad su imali igrača više, dok je Hrvatima to pošlo za rukom svega tri puta… Od mogućih 13!

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki izgubila od Mađarske sa 10-12 (1-3, 2-2, 3-3, 4-4).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Rino Burić, Luka Bukić i Konstantin Harkov sa po dva pogotka, dok je Gergo Zalanki postigao tri gola za Mađarsku.

Barakude će sigurno igrati osminu finala Svjetskog prvenstva u Fukuoki. San o osvajanju prvog mjesta u skupini koje donosi povlasticu "preskakanja" osmine završnice, odnosno izravan plasman u četvrtfinale, gotovo od početka utakmice nije djelovao realno. Mađari su poveli 1-0, potom i 2-0, a nakon toga su cijelu utakmicu samo održavali vodstvo te su u konačnici zasluženo pobijedili. Ovom pobjedom Mađarska si se osigurala prvo mjesto u skupini budući da pobjedu protiv Argentine mogu unaprijed upisati…

U utakmici protiv Mađarske je ključan trenutak bio u posljednjoj četvrtini kad je Pohl zabio za 9-6. Doduše, 35 sekundi prije kraja je Hrvatska bila na 11-10 nakon pogodaka Vukičevića i Bukića, ali onda je Zalanki uzeo stvar u svoje ruke i – opet iz kontre – postavio konačan rezultat.

Osmina finala na rasporedu je u nedjelju. A tamo Hrvatsku, vjerojatno, očekuje ogled protiv jednog od susjeda – Srbije ili možda pak Crne Gore. U svakom slučaju, s nekim stvarima Tucak može biti zadovoljan, s nekim drugim baš i ne, ali ako se već moralo pokleknuti, dobro da se to napravilo sad kad je ceh još uvijek relativno malen za platiti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Hrvatska – Mađarska 10-12

(1-3, 2-2, 3-3, 4-4)

Bazen: Plivalište Marine Messe (Fukuoka), gledatelja 300.

Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Ohme (Njemačka). Opunomoćenik: Dion Willis (Južna Afrika).

Hrvatska: Bijač (6 obrana), Burić 2, Čagalj, Krapić, Kržić 1, Bukić 2, Vukičević 1, Žuvela 1, Marinić Kragić 1 (1-1), Vrlić, Bašić, Harkov 2, Popadić. Izbornik: Ivoca Tucak.

Mađarska: Levai, Angyal 1, Manhercz, Pohl 1, Vamos 2, Nagy 1, Zalanki 3, Fekete 1, Nemet 1, De. Varga 1, Jansik 1, Molnar, Vogel (6 obrana). Izbornik: Zsolt Varga.

Peterci: Hrvatska 1-1, Mađarska -.

Osobne pogreške: Hrvatska 11, Mađarska 14

Realizacija igrača više: Hrvatska 3-13 (23%), Mađarska 6-11 (54%).


(Hina, G)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaHrvatski vaterpolski savezMađarska vaterpolska reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u vaterpolu

Ostale Vijesti