HKS
HKS

Lucija Lesjak osvojila broncu na turniru Svjetske lige u Parizu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.01.24. | 16:26

Meč za broncu zbog ozljede joj je predala turska karatistica

Hrvatska karate reprezentativka Lucija Lesjak osvojila je brončanu medalju u kategoriji +68 kg na turniru Svjetske lige u Parizu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Meč za broncu zbog ozljede joj je predala turska karatistica Nur Hira Kasatura.

Prije toga, u skupini Lesjak je ostvarila sva tri uspjeha. Pobijedila je Alžirku Chaimu Oudiru 2-1, Japanku Theodosiu Giamouki 5-4 i Kanađanku Lilly-Rose Nolet 6-2.

U četvrtfinalnom dvoboju Lucija je nadvisila i Švicarku Fabienne Kaufmann 5-2, a u polufinalu izgbuila od Španjolke Marie Garcie Torres 5-1.

"Vrlo sam zadovoljna nastupom u Parizu, a nadam se i uspješnom ostatku sezone," istaknula je Lesjak.

Lucija Lesjak, te Lucija s izbornikom Danilom Domdjonijem. Foto: HKSLucija Lesjak, te Lucija s izbornikom Danilom Domdjonijem. Foto: HKS

Enes Garibović (-84 kg) osvojio je prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini pobjedom na prvi osvojeni bod protiv Egipćanina Mohameda Ramadana u susretu koji je završio 5-5. U nastavku je remizirao s Fincem Bjornom Kulovuorijem 0-0, a pobijedio Japanca Junya Eta 1-0. Turnir je ipak završio četvrtfinalnim porazom od Belgijanca Walida Deghalija 4-2, koji u nastavku nije izborio finale.

Od ostalih naših nadomak četvrtzavršnici odnosno prvom mjestu u skupini ostali su Ema Sgardelli (-50 kg), Alessandra Hasani (-55 kg), Ivan i Anđelo Kvesić (-84 kg, +84 kg). 

Nastupili su još Jelena Pehar (-50 kg), Sadea Bećirović (-68 kg) i Jakov Bunjevac (+84 kg). 

Na prvom ovogodišnjem turniru Svjetske karate Premier lige u Parizu sudjelovao je 371 natjecatelj iz 61 zemlje.

555

(Hina)


Tagovi

Lucija LesjakKarate

Ostale Vijesti