Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kuglice odredile sudbinu: Futsal reprezentacija saznala protivnike u skupini Europskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 19:21

Turnir kreće početkom ifuće godine u Amsterdamu i Groningenu

Tek što smo se oporavili od uzbuđenja futsal Svjetskog prvenstrva, eto nam novih uzbuđenja u ovom sve popularnijem sportu. Za razliku od futsal mundijala, na koji se naša iazbrana vrsta nije kvalificirala, za Europsko prvenstvo smo uhvatili kartu i sada mirno čekamo svoje prve protivnike u Nizozemskoj, gdje će biti odigran prvi futsal EURO s novim formatom.

Za razliku od 2018 godine, kada je odigran posljednji turnir starog formata s 12 ekipa, ove godine u Nizozemskoj kreće nova forma sa 16 timova i eksluzivnijim kalendarom. Za razliku od dosadašnje prakse, od iduće godine, EURO ide svake četiri godine, baš kako je i slučaj s “velikim” nogometom.

U velikoj dvorani u Zeistu nedaleko od Utrechta, kuglice su zaplesale svoj nepredljivljivi ples i ovako posložile takmace:

Grupa A: Nizozemska, Ukrajina, Bjelorusija/Srbija, Portugal

Grupa B: Finska, Slovenija, Italija, Kazahstan

Grupa C: Slovačka, Poljska, Hrvatska, Rusija

Grupa D: Gruzija, Bosna i Hercegovina, Azerbejdžan, Španjolska

U našoj skupini C, Rusija je prvi favorit. Uostalom dogurali su do četvrtzavršnice netom održanog Mundijala gdje su ispali na penale od kako se pokazalo, viceprvaka svijeta Argentine. Isto tako, s Rusima nemamo neki dobar skor. Sastali smo se dvaput u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, jednom su izgubili i jedan puta remizirali. Šansu ćemo svakako tražiti protiv Slovaka i Poljske, gdje smo, barem na papiru, favoriti.

Što se tiče slučaja Bjelorusije i Srbije, oni su trenutno u baražu, rasplet očekujemo sredinom studenog nakon dvomeča. Podsjetimo, u nokaut fazu će se plasirati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz četiri grupe.

Turnir se održava od srijede 19. Siječnja do nedjelje 6.veljače. Domaćini grupne faze su Amsterdam i Groningen.

Završnica će se igrati u Ziggo Areni kapaciteta 10500 sjedećih mjesta. Titulu osvojenu u Ljubljani prije tri godine brani reprezentacija Portugala.


Tagovi

Futsalhrvatska futsalska reprezentacijaeuropsko prvenstvo u futsaluNizozemska

Ostale Vijesti