Kristoffersen pobjednik slaloma u Wengenu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 17.01.16. | 15:57

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen slavio je na petom ovosezonskom slalomu Svjetskog kupa voženom u švicarskom Wengenu.

Kristoffersen je vodio i nakon prve vožnje, a prednost je zadržao i u drugoj i to s 30 stotinki sekunde boljim vremenom od Talijana Giuliana Razzolija.

Treće mjesto na postolju pripalo je još jednom talijanskom skijašu, Stefanu Grossu, koji je za Norvežaninom zakasnio 68 stotinki.

Kristoffersenu je ovo četvrta pobjeda u slalomu ove sezone. Ima jedno drugo mjesto te je uvjerljivo vodeći u poretku ove discipline s 480 bodova. Austrijanac Marcel Hirscher koji je danas nakon prvog laufa bio deseti, a potom nije završio drugu vožnju je na drugom mjestu sa 340 bodova. Treći je Nijemac Felix Neureuther s 187 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal s 816 bodova, drugi je Hirscher sa 801 bodom, a treći Kristoffersen sa 671 bodom.

Naši predstavnici Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, podsjetimo, nisu uspjeli osigurati plasman u drugu vožnju. Kostelić je s dvije sekunde i 47 stotinki zaostatka zauzeo 43. mjesto, a Zrnčić-Dim je bio dvije pozicije bolje plasiran, sa sekundom i 97 stotinki slabijim vremenom od Kristoffersena.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Henrik KristoffersenSkijanjeOstali sportoviSvjetski kupSlalomGiuliano RazzoliStefano Gross

Ostale Vijesti