Foto: Gabi JUAN (EJU)
Foto: Gabi JUAN (EJU)

Krišto srebrna, Matić brončana

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.02.24. | 21:44

U nedjelju na tatami izlazi Ivana Šutalo, a Zlatko Kumrić povukao se s turnira zbog manje ozljede

Na najjačem džudo turniru u svijetu, onom u Parizu, Katarina Krišto (JK Dalmacijacement – Kaštel Sućurac) je osvojila srebro, a Barbara Matić (JK Pujanke – Split) broncu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Katarina se u finalu kategorije do 63kg susrela s aktualnom olimpijskom i svjetskom prvakinjom, Francuskinjom Clarisse Agbennou i nakon velike borbe morala je priznati poraz. 

„Sretna sam što je medalja tu. Da mi je netko rekao jučer da ću biti u finalu, da ću biti druga, potpisala bi, ali evo uvijek je malo kiselo kada izgubiš u finalu. Sve skupa zadovoljna sam, imala sam jako težak period, ozljede, obaveze na fakultetu. Napokon da sam se vratila na nekakav nivo na kojem želim biti. Ovo je bilo jedno iskustvo koje se nadam da će mi pomoći da dođem do Pariza ovo ljeto, do olimpijskih igara i daj Bože gdje boljeg rezultata ovdje za pola godine“, kazala je je Krišto.

"Naravno same te njene sve medalje iza nje, i cijelo to njeno iskustvo, deset godina starija od mene, znala sam da će biti težak zadatak. Dala sam svojih 300 posto danas od sebe. Mi se viđamo stalno po pripremama i uvijek smo tu negdje li-la, ja nju, ona mene, jedva se natežemo. Danas je ona to malo pametnije odradila, bila je malo iskusnija, pustila je da se izmorim, mene je danas malo želja odvukla. Prevagnulo je na njenu stranu ovaj put, ali ja se nadam, ponavljam za pola godine, nadam se da neće na njenu stranu prevagnuti", zaključila je Krišto, koja je na putu do finala upisala četiri pobjede. 

Dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić sjajno se vratila nakon poraza u polufinalu te je slavila u borbi za broncu do 70 kg protiv Njemice Giovanne Scoccimarro

"Mogu reći da sam zadovoljna, unatoč porazu u polufinalu, ali medalja je medalja. Dva turnira zaredom, vikend za vikend super sam se osjećala, mogu reći sada na kraju da sam zadovoljna. Iskreno nakon polufinala bilo mi je malo teško, mislim da je bila greška suca. Kako smo bili van tatamija, ona me uhvatila u zahvat, ja sam uhvatila nogu i sudac nas je u tom trenu trebao vratiti na sredinu borilišta nije. Međutim sudac je tu grešku previdio, ne znam kako da kažem, ponovno je izvukla nogu i otišlo je sve na njenu stranu. Mislim da se stvarno super borila, čak i da sam kontrolirala situaciju, radi toga mi je žao", kazala je Matić, koja je u polufinalu izgubila od Nijemice Miriam Butkereit.

Nova zvijezda je tu, Katarina Krišto, jedna je od rijetkih koja je osvojila medalju na čuvenom turniru, zasigurno će pamtiti ovo 50. izdanje u Parizu. Uopće nema sumnje da Matić motivira svoje kolege korak više.

"Mogu reći da je ovo srebro zlatnog sjaja. Iskreno baš mi je drago, odlično se borila. Pokazala je u finalu što zapravo može protiv Clarisse, svi znamo tko je šta je ona i koliko medalja ima. Tako da prikazati ovakvu jednu borbu, svaka čast", dodala je za kraj Matić.

U nedjelju na tatami izlazi Ivana Šutalo, a Zlatko Kumrić povukao se s turnira zbog manje ozljede.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

judoBarbara MatićKatarina Krišto

Ostale Vijesti