Kreće NFL ludilo: Tom Brady ne gubi četvrtkom

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.09.17. | 10:15

Na domaćem terenu aktualni prvaci otvaraju sezonu protiv vrlo dobrih Chiefsa.

Sva predviđanja idu u smjeru toga da će ove ekipe opet biti na vrhu konferencije pa će ova utakmica biti pravi test za obje strane da vide gdje se trenutno nalaze. Chiefsi su vrlo konzervativna ekipa koja u napadu ne preuzima rizike, ne pokušava izvesti vratolomije i igra na sigurno, dok im je obrana s druge strane jedna od najboljih u ligi zadnjih nekoliko godina.

Chiefsi su ovo ljeto izgubili running backa Jamaala Charlesa koji je ionako prošlu sezonu proveo na listi ozlijeđenih i wide recivera Jeremya Maclina. Najviše se u novoj sezoni očekuje od Tyreeka Hilla, wide recivera koji je u prošloj sezoni pokazao dosta toga, profilirao se kao čovjek koji svojom genijalnošću može donijeti pobjedu. Chiefsi igraju sjajan screen, pa bi Hill trebao imati puno prilika da se dokaže i postane sama elite.

Patriotsi su u predsezoni ostali bez vrlo važnog hvatača Juliana Edelmana koji je prošle sezone uhvatio rekordnih 98 bacanja. Potrgao je prednji križni ligament što ujedno znači i kraj sezone koja još nije ni počela. Veliki hendikep za momčad Billa Belichicka. Doveli su tu Brandina Cooksa koji bi trebao solidno pokriti taj izostanak.

New England je tradicionalno momčad koja sjajno otvara sezone. Pobijedili su u devet od deset posljednjih otvarajućih utakmica sezone, od čega osam u nizu. Legendarni quarterback Patriotsa, Tom Brady ima 4-2 protiv Chiefsa u regularnoj sezoni i 3:0 kod kuće. Bitnija stvar za napomenuti je činjenica kako je Brady na 9-0 kao starter u utakmicama koje se igraju četvrtkom, a to je NFL tradicija.

U devet utakmica četvrtkom Brady je bacio 2,605 yardi uz 24 touchdowna i samo dvije presječena lopte. Uz sve to, budući član Hall of Fame bit će tek 13. igrač u povijesti NFL-a koji će početi utakmicu s najmanje 40 godina na leđima. Tvrda obrana Chiefsa najavila je oštro ovaj dvoboj i otkrila taktiku za zaustavljanje Bradya, a to je udariti ga što jače.

Patriotsi će pokušati obraniti naslov ove sezone i šanse im izgledaju jako dobro, a posljednja ekipa kojoj je to uspjelo bili su upravo oni, osvojivši naslov 2004. godine, nakon što su ga osvojili i 2003. Brady je prošle sezone osvojio svoj peti naslov, dokazao da je jedan od najvećih u povijesti i nema više što dokazivati. Dokazao je sve. Ipak, ludi Amerikanci imaju rješenje i za to, Brady im sada mora dokazati da je najbolji 'stari' quarterback u povijesti NFL-a, konkurencija je vjerojatno Bratt Favre. 

Trener Bill Belichick, hrvatskih korijena, također u sezonu ulazi s pet naslova prvaka, a mnogi se pitaju gdje pronalazi motivaciju nakon golemih uspjeha iza njega i 65 godina na leđima, ali veliki trener i dalje ima goriva u tanku.

Iako ulaze u sezonu bez jako važnog Edelmana, napad Patriotsa i dalje izgleda izuzetno opasno, Cooks je odlično rješenje i ova momčad opet izgleda nepobjedivo. Neki američki mediji već idu s prognozama kako Patriotsi ove sezone neće izgubiti, a sličan hype nije se podigao još od 2007. kada su također u ovakvoj poziciji bili Patriotsi. Hoće li im to stvoriti pritisak? Ne. Ova momčad je nešto posebno, vjerojatno ponajbolji kolektiv sportskog svijeta kojeg pogoni osovina Belichick – Brady, dvoje genijalaca ogromnog iskustva. 

Andy Reid na klupi Chiefsa jako je nadaren trener pod čijim bi vodstvom morali narasti do elitne razine jer za to imaju potencijala. Kansas u svojoj momčadi ima sve što treba, očekuje se da ponovno budu izuzetno dobri, ali čeka se taj njihov iskorak, pobjeda u playoffu koja će ih iz dobre pretvoriti u spektakularnu momčad.

Sezona im počinje golemim izazovom na najtežem mogućem gostovanju, no očekujte Chiefse na vrhu konferencije. Prije dvije godine Patriotsi su ih izbacili u četvrtfinalu, bio je to posljednji međusobni susret, a danas će Chiefsi željeti osvetu, no ne samo to, žele i dokazati kako su ozbiljni konkurenti za ovogodišnji Super Bowl. Problem je samo što je ovaj teren gotovo pa neosvojiv, a Tom Brady ne gubi četvrtkom.

(Foto: Action Images)


Tagovi

New England PatriotsNFLTom Brady

Ostale Vijesti