Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Kreće borba za vaterpolski naslov u regionalnoj ligi, Jadran i Novi Beograd najveći kandidati za tron

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 16:25

Sva tri dana, sve utakmice splitskog turnira prenosit će Arena Sport 2

U tri splitska dana (od četvrtka, 11. do subote, 13. travnja), pet najboljih klubova Premier lige ogledat će se na turniru za najboljeg u ovom natjecanju u sezoni 2023./24. Nije riječ o klasičnom završnom turniru na kakve smo naviknuli dosad, već o drugom (ujedno i posljednjem) turniru za poredak od 1. do 5. mjesta.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pogleda li se poredak nakon prvog turnira koji je odigran prije dva tjedna u Beogradu, najveće su šanse za osvajanjem trofeja splitskog Jadrana i momčadi Novog Beograda. Srpski prvak ima još doduše i utakmicu manje, a ne bi trebalo iznenađivati ako će baš posljednja utakmica 3. splitskog kola, susret između Jadrana i Novog Beograda odlučivati o pobjedniku. Podsjetimo, na turniru nastupaju dvije najbolje hrvatske momčadi (Jadran i Jug Adriatic osiguranje), prvak Crne Gore (Jadran HN), te dva najbolja srpska sastava (Novi Beograd i Crvena zvezda).

"Zdravstveno je stanje kod nas bolje. Mislim da će i Marino Čagalj dobiti priliku, da ću ga isprobati u jednoj od utakmica. Ne znam još samo u kojoj, a možda i u dvije, ovisno kako se pokaže", napominje u najavi turnira trener splitskog Jadrana Jure Marelja.

Jadranaši imaju važan zadatak, kako sami ističu, već u 1. kolu. Naime, pobjedom nad Crvenom zvezdom sigurno bi bili u konačnom poretku ispred Dubrovčana, a to im nosi startnu jedinicu u doigravanju za naslov prvaka Hrvatske. Nimalo nebitan podatak.

"Naravno da ćemo dati sve od sebe i na ovom turniru, tu nema dvojbe. Generalno nam je najbitnije državno prvenstvo i zato sam kao imperativ postavio zadatak da budemo ispred Juga jer nam to donosi onda poziciju 1 u doigravanju Prvenstva Hrvatske. To je primarni cilj, a sve iznad toga je super i fantastično. Jasno da ćemo jurnuti po trofej ako nam se ukaže prilika, iako je to teško protiv Novog Beograda. Opet, vidjelo se da i njih možemo pobijediti, svladali smo ih prije dva tjedna u njihovom bazenu. Ipak, fokus je sada prvo na Zvezdu", dodao je Marelja.

Sva tri dana, sve utakmice splitskog turnira prenosit će Arena Sport 2, počevši od četvrtka i 1. kola u kojem se sastaju:

(19.00) Jadran Split – Crvena zvezda

(20.45) Jug Adriatic osiguranje – Novi Beograd

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloregionalna liga vaterpoloVK Jadran SplitJug AOJug COJugjug

Ostale Vijesti