Kostelić: Tek trebam odlučiti o kraju karijere, još ćemo vidjeti!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.03.16. | 13:30

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić demantirao je nagađanja kako je danas u Kranjskoj Gori odradio svoju posljednju utrku u karijeri.

Profesor, podsjetimo, nije uspio izboriti plasman u drugu vožnju pretposljednjeg slaloma Svjetskog kupa ove sezone zauzevši tek 53. mjesto u prvom laufu i ujedno mu je to zadnja utrka u sezoni, a u karijeri? Pojavila su se nagađanja kako bi nastup u Kranjskoj Gori mogao biti zbogom aktivnom skijanju, no u razgovoru za Jutarnji.hr, Ivica je pojasnio:

Kostelić bez druge vožnje u Kranjskoj Gori: Odvozio je posljednju utrku u karijeri?

Nisam rekao da je ovo moja zadnja tekma. Ne znam odakle to, znači da je netko to onda izmislio. Tek trebam odlučiti o kraju karijere“.

Najavio je Kostelić kako će veliku odluku koja se tiče njegove karijere uskoro objaviti:

Za mjesec dana ili mjesec i pol. To ćemo još vidjeti“.

Iako je sam najavio kako je zbog dugotrajnih problema s ozljedom kraj karijere blizu, Ivica je poručio kako ga jako privlači ideja da odradi još jednu sezonu.

Jako, jako me vuče! Teško mi je sad bilo što reći, jer srce mu vuče u tu stranu, ali zdravlje vuče na drugu. Ova slalomska sezona mi je bila loša. Na početku sam postavio neke ciljeve koje nisam uspio dosegnuti“.

A niti danas nije bilo dobro.

Nije se moglo puno napraviti, staza je bila u lošem stanju, a u mojem zdravstvenom statusu se ne može baš puno napraviti ovdje. Koljeno je još u slalomu podnošljivo, ali ostale discipline su veći problem“, zaključio je Ivica, koji za buduće nasljednike u hrvatskom skijanju ne treba previše brinuti.

Tu su već standardni Natko Zrnčić-Dim i Filip Zubčić, a u juniorskoj konkurenciji su se zlatom i broncom sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Sočiju izdvojili Istok Rodeš i Elias Kolega i to u slalomu.

To je odlično! To je odličan znak bez obzira što ljudi govore da juniorsko skijanje nije isto što i seniorsko. Ovo je pravi znak da su dečki na dobrom putu prema vrhunskim dosezima. S relativnom sigurnošću možemo reći da oni koji postižu dobre rezultate na juniorskim natjecanjima često kasnije budu i natjecatelji Svjetskog kupa. Ma to je u svakom slučaju dobar znak“, poručio je Ivek.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivica KostelićSkijanjeSvjetski kup

Ostale Vijesti