Kostelić ponovno loš, Kristoffersenu pobjeda u Madonni di Campiglio

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 22.12.15. | 19:55

Trojica hrvatskih predstavnika Ivica Kostelić, Matej Vidović i Filip Zubčić nisu uspjela izboriti drugu vožnju noćnog slaloma u talijanskoj Madonni di Campiglio.

Najbliži je mjestu među 30 najboljih bio naš veteran Ivica Kostelić, koji je u prvu vožnju krenuo sa startnim brojem 26 i u cilj je stigao sa tri sekunde i 51 stotinkom slabijim vremenom od vodećeg nakon prvog laufa, Norvežanina Henrika Kristoffersena.

Kostelić je na kraju zauzeo 42. mjesto, a za posljednjim koji je osigurao mjesto u drugoj vožnji, Šveđaninom Antonom Lahdenpereaeom je zaostao 65 stotinki. Ivica tako niti u drugom slalomu ove sezone u Svjetskom kupu nije uspio izboriti drugu vožnju. 

Matej Vidović i Filip Zubčić su imali visoke startne brojeve - 68 i 71 i također nisu uspjeli do mjesta među 30. Zubčić je završio na podjeli 51. pozicije, s ravno četiri sekunde zaostatka za Kristoffersenom, a Vidović 61. sa pet sekundi i 43 stotinki lošijim vremenom od Kristoffersena.

Kristoffersen je na prvom mjestu uoči druge vožnje imao sekundu i tri stotinke prednosti u odnosu na drugoplasiranog Austrijanca Marcela Hirschera te sekundu i 23 stotinki u odnosu na trećeplasiranog domaćeg skijaša, Talijana Stefana Grossa i prednost je sačuvao i u drugom laufu.

Na koncu je imao sekundu i 25 stotinki brže vrijeme od Hirschera za drugu pobjedu ove sezone u slalomu. Za iznenađenje se pobrinuo Austrijanac Marco Schwarz, koji je nakon prve vožnje bio 17., ali je odličnom drugom vožnjom i zaostatkom od sekundu i 59 stotinki uspio doći do trećeg mjesta.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

SkijanjeSvjetski kupOstali sportoviIvica KostelićMatej VidovićFilip Zubčić

Ostale Vijesti