Ivica odvozio zadnju utrku, Hirscher postao i kralj slaloma

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.02.17. | 14:12

Na Svjetskom prvenstvu u alpskoj kombinaciji u švicarskom St.Moritzu, podijeljen je i posljednji komplet medalja.

Skijaši su odradili posljednju utrku na Svjetskom prvenstvu u švicarskom St.Moritzu – slalom u kojem je zlatnu medalju osvojio Austrijanac Marcel Hirscher, a svoju posljednju utrku je odvozio naš najbolji skijaš, Ivica Kostelić.

Kostelić: Nisam ovdje zbog rezultata, ovo mi je zadnje Svjetsko prvenstvo

'Profesor Kostelić' je nastup u današnjoj utrci svoje omiljene discipline morao osigurati kroz kvalifikacije i uspio je u tome. Sa startnim brojem 54 je danas nakon prve vožnje bio 46. sa tri i pol sekunde zaostatka za Hirscherom, a u drugoj vožnji je taj zaostatak narastao na sedam sekundi i 95 stotinki i na koncu je u svom oproštaju od SP-a zauzeo 38. mjesto.

Istok Rodeš je nakon 41. pozicije prve vožnje, odradio bolji drugi lauf i na koncu za pobjednikom zaostao četiri sekunde i 88 stotinki. Utrku je zaključio na 30. mjestu. Matej Vidović je u prvoj vožnji bio mjesto lošiji od Rodeša i za Hirscherom je nakon druge vožnje ukupno zakasnio pet sekundi i 41 stotinku na 35. poziciji.

Vodeći slalomaš svijeta, najbolji skijaš ukupnog poretka Svjetskog kupa i svjetski prvak u veleslalomu Marcel Hirscher, bio je najbrži i u prvoj vožnji slaloma. U drugoj je, trećim vremenom uspio obraniti vodeću poziciju i osvojio naslov svjetskog slalomskog prvaka.

Srebrna medalja također odlazi u Austriju, za Manuela Fellera, koji je bio sedmi nakon prvog laufa, a za Hirscherom je na koncu zaostao 68 stotinki sekunde. Bronca je pripala njemačkom skijašu Felixu Neureutheru, koji je zakasnio 93 stotinki sekunde, a nakon prve vožnje je bio tek deseti. 

Bez medalje je za 11 stotinki sekunde ostao drugi slalomaš svijeta, Norvežanin Henrik Kristoffersen, zaostavši sekundu i pet stotinki za Hirscherom, a Rus Alexander Horošilov je utrku zaključio na petom mjestu sa stotinki slabijim vremenom od Kristoffersena, koji je podsjetimo, nadomak medalje, na četvrtom mjestu zaključio i nastup u veleslalomu.

Najbrže vrijeme druge vožnje imao je slovenski predstavnik Stefan Hadalin, koji je startao kao 40., a u prvoj vožnji je bio 22. Na koncu je zauzeo desetu poziciju.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

SkijanjeSvjetsko prvenstvo u skijanjuIvica KostelićMatej VidovićIstok RodešMarcel Hirscher

Ostale Vijesti