Kostelić nakon Wengena objavio prekid karijere: Gotovo je!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.01.17. | 16:14

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić je nakon odvožene kombinacije u švicarskom Wengenu objavio kako prekida aktivnu karijeru.

U cilju jednog od svojih najdražih skijališta, u švicarskom Wengenu, 37-godišnji Ivica Kostelić je obznanio ono što se već neko vrijeme nagađalo. Došlo je vrijeme da objesi skije o klin.

Gotovo je, ovo je bila zadnja utrka u mojoj karijeri“, rekao je za njemačku televizijsku postaju ARD Kostelić, koji je takav scenarij najavio još u Zagrebu, nakon nastupa u slalomu na svom brdu Sljemenu.

U Wengenu je ostvario šest pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri, od čega četiri u slalomu, a dvije u superkombinaciji. Problemi s koljenom postali su prevelik uteg i bilo je jasno da će snovi o nastupu na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u švicarskom St. Moritzu te još jednom nastupu na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018. godine ostati ipak samo snovi. I ova sezona je već pokazala da je 'Profesor' daleko od prave forme, a muke s koljenom, samo su ubrzale odluku o prekidu karijere.

Bogatu karijeru, u kojoj je ostvario 26 pobjeda u Svjetskom kupu i 2011. godine Veliki kristalni globus te osvojio naslov svjetskog prvaka i četiri olimpijske medalje, zaključio je današnjim nastupom u kombinaciji u Wengenu, zauzevši u konačnici 22. mjesto.

Nakon slaloma je držao 14. mjesto, a nastupom u spustu je malo pokvario konačni plasman. Za pobjednikom, Švicarcem Nielsom Hintermannom je zakasnio pet sekundi i 22 stotinke, Kostelić tri sekunde i deset stotinki, a Rodeš šest sekundi i 40 stotinke. Max Ullrich je zauzeo 36. poziciju sa sedam sekundi i 27 stotinki.

Drugi je bio Francuz Maxence Muzaton s 24 stotinke slabijim vremenom od pobjednika, a treći Austrijanac Frederic Berthold s 35 stotinki sekunde.

(Foto: Action Images/screenshot fis-ski.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

svjetski kup u skijanjuSvjetski kupSkijanjeIvica Kostelić

Ostale Vijesti