Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

Karla Prodan osvojila srebro na Grand Prixu u Zagrebu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 20:35

Bila je to rekordna peta medalja za Hrvatsku

Hrvatska džudašica Karla Prodan osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 78 kg posljednjeg dana zagrebačkog Grand Prixa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bila je to rekordna peta medalja za Hrvatsku.

Članica splitskog kluba Pujanke je u finalu izgubila od Nizozemke Sanne vn Dijke. Prodan je pokušavala sve, na nesreću primijenila je kawazu-gake dok je pokušavala protunapasti Van Dijke i bila je kažnjena treći put, ponudivši pobjedu nizozemskoj džudašici.

"Zadovoljna sam sa svim svojim borbama, čak i s ovom finalnom. Morat ću malo to pogledati, prokomentirati s trenerom, stvarno ne znam zašto ova zadnja kazna. Sve u svemu zadovoljna sam, nakon pauze, nakon cijelog ovog olimpijskog ciklusa što je za mene bio jako kratak. Tih pet-šest mjeseci, turnir svaki tjedan. Malo sam preko ljeta odmorila, predahnula i nakon mjesec dana se vratila treninzima," kazala je 26-godišnja Splićanka.

"Bila sam smirena, čak su mi kolege rekli da sam bila nikad više fokusirana što je za mene čudno, ja se inače uvijek smijem-zabavljam. Danas sam bila baš fokusirana, mislim da se to vidjelo na mojim borbama," dodala je.

Prodan je u eliminacijskim borbama upisala tri pobjede. Bolja je bila od Poljakinje Aleksandre Turek, Francuskinje Liz Ngelbeye i Nizozemke Lieke Derks.

Uz Prodan, do finalnog bloka stigla je i Helena Vuković u kategoriji +78 kg. Članica JK Samobor je imala borbu za brončanu medalju protiv Talijanke Erice Simonetti, ali je izgubila.

Prije toga pobijedila je Poljakinju Witoriju Lis i Hrvaticu Tinu Radić, dok je poraz upisala protiv Izraelke Yuli Alme Mishiner.

Splićanin Marko Kumrić (AJK Student Split) borio se u kategoriji -100kg te je završio na sedmom mjestu. U prvom kolu savladao je Nijemca Johannesa Freya, u četvrtfinalu je izgubio od Ukrajinca Antona Savitskija, dok u repasažu nije uspio pronaći riješenje za Izraelca Iosifa Simina.

Pregled rezultata:

SREBRO

-57kg Ana Viktorija PULJIZ (JK „Solin“)

-78kg Karla PRODAN (JK „Pujanke“ – Split)

BRONCA

-63kg Iva OBERAN (JK „Župa dubrovačka)

-70kg Lara CVJETKO (JK „Solin“)

-73kg Robert KLAČAR (JK „Istarski borac“ – Pula)

5. mjesto

-57kg Tihea TOPOLOVEC (AJK „Mladost“ – Zagreb)

+78kg Helena VUKOVIĆ (JK „Samobor“)

7. mjesto

-100kg Marko KUMRIĆ (AJK „Student“ – Split)

-70kg Anđela VIOLIĆ (JK „Dubrovnik 1966“)

+78kg Tina RADIĆ (AJK „Student“ – Split)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Karla ProdanjudoJudo Grand Prix ZagrebHrvatski judo savez

Ostale Vijesti