Karabatić vjeruje Kaubojima: Uz pomoć navijača Hrvatska ima prednost nad svim protivnicima

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.01.18. | 11:37

Francuska danas otvara prvenstvo protiv Norveške.

Uz dvije utakmice u skupini A, danas će se odigrati i dva meča u skupini B koja se igra u Poreču. U 18.15 sučelit će se Bjelorusija i Austrija, a u 20:30, u isto vrijeme kada u Spaladium Areni igraju Hrvatska i Srbija, Francuska i Norveška.

>> UTAKMICA DANA: Međusobni omjer je na strani Srbije, ali kvaliteta Hrvatske morala bi presuditi

Radi se svakako o ljepotici prvog kruga grupne faze natjecanja. Dvoboj finalista prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Dok je utakmica između Hrvatske i Srbije možda zanimljivija zbog društveno-političkog konteksta samog dvoboja, i činjenice da je Hrvatska domaćin turnira, utakmica između Francuske i Norveške bit će svakako kvalitetom puno jača, možda i najjača u cjelokupnom prvom krugu uz onu iz skupine D u kojoj se sastaju Španjolska i Danska.

Ova francuska generacija je najjača rukometna momčad svih vremena. U posljednjih 12 godina, od Eura 2006. u Švicarskoj, Les Bluesi su osvojili dva olimpijska, četiri svjetska i tri europska zlata, olimpijsko srebro i europsku broncu.

Aktualni svjetski prvaci na ovom natjecanju neće moći računati na „neuništive“ Thierryja Omeyera i Daniela Narcissea koji su se oprostili od reprezentacije, ali i dalje se radi o reprezentaciji koja ulazi u najuži krug kandidata na svjetsko zlato.

No, glavna uzdanica Francuske, Nikola Karabatić, tvrdi kako su najveći favoriti natjecanja Hrvati. Upravo zbog domaće publike.

„Očekujem tijesno, napeto prvenstvo i mnogo iznenađenja već u preliminarnom djelu natjecanja. Zbog prednosti domaćeg terena Hrvati su veliki favoriti, ali moraju se nositi s velikim pritiskom javnosti. Tu su još Danska, Španjolska, Norveška, Njemačka i Slovenija. Ali, kao što rekoh, Hrvatska će imati prednost nad svim protivnicima“, rekao je francuski as.

>> Dvoršek za Germanijak: Igrači koje Hrvatska ima u ovakvom ambijentu ne mogu odigrati loše

Večeras će u Poreču biti pakleno. Dvoboj finalista s prošlogodišnjeg Eura. Norveška je na gostujućem terenu u Parizu odigrala fantastično prvo poluvrijeme, ali su se Francuzi u nastavku odvojili i na kraju osvojili zlato pobijedivši 33:26.

Prije osam dana Francuska i Norveška odigrali su prijateljsku utakmicu u Rouenu, Francuzi su slavili 32:27, no ovo će biti nova utakmica. Prvenstveno jer je Norveška igrala bez najboljeg igrača Sandera Sagosena.

Očekuje se prava rukometna poslastica.

>> Kladi se na FRANCUSKA – NORVEŠKA (1 – 1,50; X – 11,0; 2 – 4,15)

Sastav Norveške: Bergurd, Jondal, Hansen, Sagosen, Reinkind, Bjornsen, Myrhol (Klupa: Christensen, Johannessen, Sorheim, O'Sullivan, Gullerud, Jakobsen, Tangen, Tonnesen, Rod); Izbornik: Chirstian Begre

Sastav Francuske: Gerard, Guigou, N'Guessan, Karabatić, Ramili, Abalo, Sorhaindo (Klupa: Dumoulin, Porte, Mem, Dipanda, mahe, Claire, Afgour, Tournat, Caucheteux); Izbornik: Didier Dinart

U drugoj utakmici skupine B, koja počinje u 18:15 Bjelorusija je favorit protiv reprezentacije Austrije i očekuje se njihova pobjeda koja bi im zagarantirala mjesto u drugom krugu.

>> Kladi se na BJELORUSIJA – AUSTRIA (1 – 1,45; X – 8,50; 2 – 3,40)

Naša preporuka na utakmice ove skupine su dvoznak na Francusku i pobjeda Bjelorusije.

Vrijeme RB Liga Događaj Tip Tečaj
Pet 18:15 5611 EP M Bjelorusija - Austrija fr 1 1,45
Pet 20:30 5615 EP M Francuska - Norveška dc 1X 1,35

(Foto: Action Images)


Tagovi

Hrvatska 2018rukometna groznicaNikola Karabatić

Ostale Vijesti