Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Kanađani natopili Argentince u javorovom sirupu, Nijemci se poigrali sa Slovacima

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.09.24. | 20:29

Sjajan start za branitelja naslova

Tenisači Kanade 2-1 pobjedom protiv Argentine u prvom susretu skupine D Svjetske skupine Davis Cupa u Manchesteru krenuli su u obranu lanjskog naslova.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kanada je povela s nedostižnih 2-0 nakon pojedinačnih dvoboja, prvo je Denis Šapovalov svladao Francisca Cerundola sa 7-5, 6-3, dok je Felix Auger-Aliassime sa 6-3, 6-3 nadigrao Sebastiana Baeza. U susretu parova su Maximo Gonzalez i Anders Molteni sa 2-6, 6-3, 6-2 svladali Vaseka Pospišila i Denisa Šapovalova te tako smanjili na konačnih 2-1.

U Manchesteru još sudjeluju reprezentacije Velike Britanije i Finske, a plasman na završnicu koja će se igrati od 19. do 24. studenoga u Malagi plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije.

Ranije u utorak je u kineskom Zhuhaiju u susretu skupine C Njemačka nadigrala Slovačku sa 3-0. Maximilian Marterer je svladao Lukaša Kleina sa 6-4, 7-5, potom je Yannick Hanfmann bio bolji od Jozefa Kovalika sa 3-6, 6-3, 7-6 (3), dok su Tim Puetz Kevin Krawietz u susretu parova svladali Lukaša Kleina i Igora Zelenskog sa 7-5, 6-3. U toj skupini su još SAD i Čile.

U skupini A koja se igra u Bologni igraju Italija Nizozemska, Belgija i Brazil, a u skupini B u Valenciji Španjolska, Australija, Češka i Francuska. Nakon pojedinačnih dvoboja u utorak Nizozemska i Belgija igraju 1-1 u Bologni, dok je u Valenciji rezultat između Francuske i Australije također 1-1.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina



Tagovi

američka davis cup reprezentacijaargentinska Davis Cup reprezentacijaKanada

Ostale Vijesti