Kakva senzacija: Joshua nokautiran, totalni autsajder mu uzeo sve naslove

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.06.19. | 08:45

Šok u New Yorku.

Nevjerojatna senzacija u New Yorku. Andy Ruiz Jr. je napravio jedan od najvećih pothvata u povijesti boksa nakon što je u Madison Square Gardenu tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio svjetskog teškaškog prvaka Anthonyja Joshuu.

Ruizu, koji je u meč uletio kao zamjena za suspendiranog Jarrella Millera, nitko nije davao previše šanse protiv aktualnog prvaka koji nema poraza u 22 profesionalne borbe. No, 29-godišnji Meksikanac je boksao iznad svih očekivanja i potpuno zasluženo je slavio te od danas drži titule po WBA, IBO, IBF i WBF verziji s fantastičnom omjerom 33-1.

Meč se zakomplicirao u trećoj rundi kada je Joshua krasnom kombinacijom poslao deset centimetara nižeg izazivača na pod. Kada su svi mislili da je to nagovještaj pada Meksikanca, on je uzvratio istom mjerom i poslao Joshuu na pod. 

Ruiz je propustio priliku dokrajčiti vidno šokiranog Britanca, ali je pred kraj runde nasrnuo na Joshuu i s istekom zadnjih sekundi ga doslovno izbacio iz ringa. Joshui je sudac opet odbrojavao i branitelja naslova je spasilo zvono.

Meč je nakon par mirnijih rundi odlučen u sedmoj. Ruiz je još jednom je srušio Joshuu koji se pridigao, ali je bio potpuno uzdrman, da bi ga Ruiz još jednim sjajnim napadom poslao u novi nokdaun, nakon kojeg se Britanac nije vratio u meč. 

Ovo je sasvim sigurno ponajveća senzacija u povijesti boksa i borilačkog sporta općenito. Ruizu nitko nije davao šanse jer se spremao samo šest tjedana, s obzirom na to da je zamijenio suspendiranog Jarrella Millera. Sada čekamo revanš, a već se nagađa da je u ugovoru o meču bila klauzula o uzvratu u slučaju da se dogodi senzacija.

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Anthony Joshua

Ostale Vijesti