Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Kakva priča! Bivši izbornik Hrvatske bori se za olimpijsku medalju protiv svoje supruge!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.08.24. | 15:45

Olimpijske igre ispisale su priču kakva se zaista rijetko viđa u svijetu sporta

Nakon što smo na olimpijskom odbojkaškom turniru dobili parove finala u muškoj konkurenciji, danas će se odigrati polufinala i u ženskoj konkurenciji. Podsjetimo, kod muškaraca će u finalu igrati Poljska i Francuska, dok će u bitku za broncu Italija i SAD.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kod odbojkašica nas prvo u 16 sati očekuje dvoboj Brazilki i Amerikanki, dok se u drugom polufinalu, s početkom u 20 sati, sastaju Italija i Turska. A upravo će taj dvoboj biti posebno zanimljiv hrvatskoj publici jer na klupi turske sjedi bivši hrvatski izbornik Daniele Santarelli.

Ovaj 43-godišnji Talijan iza sebe ima izuzetno trofejnu trenersku karijeru, kako na klupskom, tako i reprezentativnom planu. Prvo je s Imocom osvojio Ligu prvaka 2021. godine, dok je na reprezentativnom planu dosad vodio tri ekipe. Krenuo je 2018. s Hrvatskom, a za četiri godine na našoj klupi, dva puta je osvojio srebro u Europskoj ligi, dok je na Europskom prvenstvu u dva navrata prošao grupnu fazu, ali zapeo u osmini finala.

Luka Stanzl/PIXSELL  Luka Stanzl/PIXSELL

Potom je sjeo na klupu Srbije, jedne od najjačih reprezentacija posljednjih godina u ženskoj odbojci i - pogodio! Srbiju je preuzeo u siječnju 2022., kasnije iste godine odveo ih do naslova svjetskih prvakinja i u prosincu 2022. bogatom financijskom ponudom uzele su ga Turkinje. I bio je to, ponovno, pun pogodak! Santarelli je Turkinje u svega nekoliko mjeseci odveo do naslova europskih prvakinja, kao i zlata u Svjetskoj ligi.

Sve to napravio je nakon što je Turska naturalizirala jednu od najboljih, ako ne i najdominantniju igračicu svijeta, Melissu Vargas. Upravo će Kubanka biti glavna uzdanica Santarellija i Turske u današnjem polufinalu, a posebno je zanimljivo što će s druge strane biti zemlja turskog izbornika - Italija.

Osim dvije ponajbolje svjetske igračice - Paole Egonu i naturalizirane Ruskinje Ekaterine Antropove, za Italiju igra i Monica De Gennaro, 37-godišnji libero, koja je ujedno i supruga Danielea Santarellija. Dakle, jedna olimpijska medalja će od večeras sigurno biti u njihovoj kući, ostaje za vidjeti tko će se njome već danas osladiti.

Dvojac je u braku od 2017. godine, a danas će, barem na dva sata, biti najveći rivali. Ulog je golem, a priču poput ovakve doista rijetko viđamo, pa čak i u svijetu sporta, koji nam često ispiše najnevjerojatnije scenarije.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Odbojkahrvatska ženska odbojkaška reprezentacijaPariz 2024Daniele Santarelli

Ostale Vijesti