Slavko Midzor/Pixsell
Slavko Midzor/Pixsell

Južina otpuhala skijašku priredbu: Otkazan muški slalom na Sljemenu, poznat novi termin

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 05.01.22. | 15:57

Temperature su neumoljive visoke, a umjetni snijeg nije izdržao.

Toplo siječanjsko sunce koje je ovih dana iznenadilo Zagrepčane donijelo je odgodu sportske predstave dana. Utrka skijaša za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu je otkazana, a glavni razlog za takvu odluku predstavnika Međunarodne skijaške federacije (FIS) je stanje snježne podloge u donjem dijelu staze. Još tokom jučerašnje utrke skijašica uvjeti su bili granično regularni, a na nekim mjestima je blato potpuno probilo kroz sloj umjetnog snijega.

Koliko god truda su organizatori uložili da bi održali podlogu u tvrdom stanju, izrazito visoke temperature proteklih dana učinile su svoje i dovele u pitanje održavanje utrke, a na kraju i do otkazivanja. Ovo je trebalo biti 13. izdanje muškog slaloma za Snow Queen Trophy.

Nakon vijećanja od par sati, organizatori utrke i FIS odlučili su da će se muški slalom održati sutra. Prva vožnja početi će u 13, a druga u 16:10 sati. Ovaj pomak će dodatno zgusnuti raspored skijašima, jer već u subotu ih čeka veleslalom u švicarskom Adelbodenu. No, zbog generalno zgusnutog rasporeda Svjetskog kupa, druge opcije nisu ni postojale. Hrvatsku će sutra predstavljati čak šestorica skijaša, a predvodi ih Filip Zubčić.





Tagovi

Skijanjesvjetski kup u skijanjuSnježna kraljica

Ostale Vijesti