Juniorska medalja za hrvatsko skijanje nakon 11 godina, prva muška!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 01.03.16. | 15:44

20-godišnji hrvatski skijaš Istok Rodeš osvojio je brončanu medalju u alpskoj kombinaciji Svjetskog juniorskog prvenstva u ruskom Sočiju.

Istok Rodeš je u superveleslalomu zauzeo 14. mjesto sa sekundom i 97 stotinki zaostatka za najbržim, a u slalomu je bio prvi, što mu je bilo dovoljno za broncu. Za svjetskim prvakom, Slovencem Štefanom Hadalinom je zakasnio sekundu i 33 stotinke. 39 stotinki mu je nedostajalo do srebrne medalje, koju je osvojio Norvežanin Marcus Monsen.

Njegova bronca je Sočija peta hrvatska medalja na svjetskim juniorskim prvenstvima u alpskom skijanju i prvak muška. Do sada su srebro osvajale Ana Jelušić u Montgenevreu 2003. godine i Nika Fleiss u Mariboru 2004. godine, a broncu Janica Kostelić u Megeveu/Chamonixu/St. Gervaisu 1998. godine te Jelušić u Bardonecchieu 2005. godine.  

Dodajmo da je u Sočiju u alpskoj kombinaciji danas nastupila i Andrea Komšić u konkurenciji skijašica te je zauzela osmo mjesto. U superveleslalomu je bila 20., a u slalomu je imala treće vrijeme.

(Foto: Facebook CroSki)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Svjetsko juniorsko prvenstvo u skijanjuAndrea KomšićIstok RodešSkijanje

Ostale Vijesti