Jugaši se nadaju preokretu finalne serije protiv Primorja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.05.15. | 14:23

Trećom utakmicom na Kantridi nastavlja se finalna serija domaćeg vaterpolskog prvenstva. Nakon dva okršaja, rezultat između riječkog Primorja i dubrovačkog Juga je izjednačen 1-1.

U prvom susretu u Rijeci, bolje je bilo Primorje sa 9:8 u samoj završnici, a u sličnoj, još i dramatičnijoj utakmici slavio je Jug pred svojim navijačima 13:12 nakon peteraca. Gubili su Dubrovčani tri razlike ali su se uspjeli vratiti u susret.

Večeras će netko stići do druge pobjede, a treća donosi naslov prvaka. Ambicije su velike na obje strane i u Rijeci nas očekuje izuzetno uzbudljivi okršaj.

Primorje na svojoj Kantridi nije poraženo već dvije godine, a tradiciju planiraju i nastaviti.

Igramo doma i sve osim pobjede ne dolazi u obzir. Moramo ponoviti igru iz Dubrovnika, ne mislim na tu posljednju četvrtinu, već na prvi dio utakmice u kojem smo igrali stvarno jako dobro. Samo ovaj puta moramo biti pametniji u završnici. U Dubrovniku smo imali nekoliko prilika s igračem više da riješimo utakmicu, ali nismo ih iskoristili. Sve smo dobro proanalizirali, tako da se to više ne događa. Peterce vježbamo kao i uvijek. Sigurno će biti neizvjesno i moramo se dobro pripremiti“, poručio je za službene klupske stranice igrač domaćina, Petar Muslim.

Pogrešaka iz dosadašnjih susreta svjesni su i u dubrovačkim redovima.

Drugu utakmicu nismo odigrali sjajno, a uspjeli smo izvući pobjedu, što je jako važno i možemo biti zadovoljni. Ipak, trebamo biti svjesni da u Rijeci moramo biti bolji i radi protivnika i radi nas samih. Nadamo se da to možemo u svim segmentima igre, a i u psihološkoj stabilnosti koja je ovdje bila izvan okvira ovako važne utakmice“, naglasio je trener Juga, Vjekoslav Kobešćak.

Treća utakmica finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske između Primorja EB i Juga CO igra se na Kantridi s početkom u 19 sati.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

jugPrimorjevaterpoloOstali sportovi

Ostale Vijesti