Jug, Mladost i Primorje uvjerljivi na startu nove regionalne vaterpolske lige

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.10.14. | 19:13

Vaterpolisti Juga CO pobjedom nad Mornarom BS su otvorili natjecanje prvu sezoni Triglav regionalne lige. U Splitu je bilo 16:8 za dubrovačke vaterpoliste.

Nisu Jugaši dopustili nikakvo iznenađenje u Splitu. Već u prvoj četvrtini postavili su stvari na svoje mjesto te je nakon tog dijela utakmice bilo 5:1 za Jug, a odmah se na sjajan način predstavio Aaron Younger, Australac u dubrovačkoj momčadi, koji je bio najbolji igrač u prvoj četvrtini.

U drugom dijelu utakmice Dubrovčani su 'dopustili' Mornaru da postigne 4 gola, ali su i oni dali 6 te su dobili i tu utakmicu, a bolji su bili i u trećoj četvrtini. Tek je zadnji dio utakmice završio neriješeno, 2:2, ali slaba je to utjeha Mornaru koji su pretrpjeli težak poraz na otvaranju nove sezone.

U redovima Juga najefikasniji je bio Bošković s 5 golova. Younger je zabio 3, Janović, Bušlje i Bicari po 2, a Fatović i Visković po jedan gol. Kod Mornara je Ban dva puta zatresao protivničku mrežu, a po jedan gol su dali Čagalj, Gluhaić, Ćorušić, Zović, Burić i Marelja.

Vaterpolisti Mladosti s velikih su 26:4 deklasirali Branik. Nakon prve četvrtine bilo je 10:0, a do kraja utakmice prednost nad Slovencima je narasla na +22. Najefikasniji je kod Mladosti bio Marin Dašić s 5 golova. Lončar, Živković i Lozina su postigli 3 gola, Bukić, Capan, Buha, Vukičević i Bašić po 2, a Jajčinović i Pavičić po jedan gol.

Primorje je protiv splitskog Jadrana slavilo s 16:4, a POŠK je pobijedio Budvu 11:8. Medveščak je poražen od Jadrana iz Herceg-Novog rezultatom 11:4.

Triglav vaterpolo liga, 1. kolo:

Grupa A
Primorje EB - Jadran Split 16:4
Mladost - Branik 26:4
POŠK - Budva 11:8
Partizan - Radnički (nedjelja)

Grupa B
Primorac - Vojvodina 6:6
Mornar BS - Jug CO 8:16
Jadran HN - Medveščak 11:4

(Foto: Pixsell)


Tagovi

vaterpoloregionalna liga u vaterpolu

Ostale Vijesti