Jug i Mladost u finalu regionalne lige

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 13.04.18. | 23:11

Finale se igra sutra s početkom u 20 sati.

Vaterpolisti Juga CO i Mladosti izborili su nastup u finalu regionalne vaterpolske lige. Na Final Fouru, koji se igra u Dubrovniku, ova dva kluba su bila bolja od dva Jadrana – Dubrovčani od onoga iz Splita dok su Zagrepčani slavili protiv Jadrana iz Kotora.

Prvi su finale izborili vaterpolisti Mladosti i to nakon ruleta peteraca. Nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio 10:10, a pravila regionalne lige su takva da se nakon neriješenog rezultata kreće u izvođenje peteraca. Tu je junak bio vratar Mladosti Ivan Marcelić koji je obranio dva peterca Novljana.

Što se strijelaca tiče Luka Bukić je postigao 4, a Cosmin Radu, Ivan Domagoj Zović, Andrija Bašić i Lovre Miloš po 2 gola dok je Pavo Marković jednom zatresao protivničku mrežu.

U hrvatskom polufinalu Jug Co je opravdao status favorita te došao do sigurne pobjede protiv splitskog Jadrana. Nakon dvije četvrtine rezultat je bio 7:2 za Dubrovčane koji su nakon toga dopustili Jadranu da se malo razigra i smanji konačan rezultat na 11:7.

Loren Fatović je bio najefikasniji igrač utakmice s 4 gola. Maro Joković i Vincenzo Renzuto su dodali po 2, a Marko Ivanković, Hrvoje Benić i Luka Lozina po 1 gola za Jug. Za Jadran su strijelci bili Nathan Power (3), Antun Goreta (2) i Ivan Krapić (2).

Finale se igra sutra s početkom u 20 sati.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Jug COHAVK Mladostvaterpoloregionalna liga u vaterpolu

Ostale Vijesti