ANDREW COULDRIDGE/Action Images
ANDREW COULDRIDGE/Action Images

Joshua nakon poraza: Revanš protiv Usika želim 110%, a s Furyjem ću se boriti i bez pojaseva

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.09.21. | 12:10

Britanski boksač već se okrenuo novim izazovima.

U sjajnom meču između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue, ukrajinski boksač je kao autsajder svladao Britanca jednoglasnom sudačkom odlukom nakon 12 spektakularnih boksačkih rundi. Usik je tako Joshui uzeo četiri pojasa u teškoj kategoriji (WBA, IBF, WBO i IBO).

Ovim porazom poremetili su se boksački planovi koji su nakon ove borbe 'zabilježili' dvoboj između dva britanska teškaša Joshue i Tysona Furyja. Pobjednik tog dvoboja trebao je ujediniti sve teškaške pojaseve. No, kako Fury po ugovoru mora odraditi i treći meč protiv Deontayja Wildera, koji će se održati 9. listopada u američkom Paradiseu, kraj Las Vegasa, tako je i Joshua imao prepreku u vidu sjajnog Ukrajinca.

Međutim, Joshua tvrdi kako će se boriti s Furyjem, bez obzira o tome bore li se za pojaseve ili ne.

''Kao što sam rekao, borit ću se s Tysonom Furyjem i Wilderom čak i bez pojasa. Pojasevi su zabavni i odlični. Radi se o ostavštini. Međutim, s pojasevima ili bez, borit ću se s bilo kim. Biste li gledali te borbe da pojasevi nisu u igri? To je glavna stvar u cijeloj priči. Imate dva kompetitivna borca u ringu, obojica dolaze s područja Ujedinjenog Kraljevstva i žele se natjecati jedan protiv drugoga", rekao je Joshua na konferenciji za medije.

No, ono što AJ za početak želi je revanširati se protiv Usika.

"Revanš ne želim 100 posto nego 110 posto. Spreman sam vratiti se treninzima. Moja pluća u dobrom su stanju nakon ovih 12 rundi. Bit ću u dobrom stanju kad se vratim treninzima i nastavit ću tamo gdje sam stao", rekao je Joshua pa prokomentirao borbu u kojem su Usiku pripale početne i završne runde, a Joshui sredina meča.

''Od devete runde ništa nisam mogao vidjeti (na desno oko). Moje oko bilo je zatvoreno, ali za mene je to dobro iskustvo. U teškim situacijama naučite kontrolirati samog sebe. Ovo mi je prvi puta da nisam mogao vidjeti u borbi. Razmišljao sam kako je cool što se moje oko zatvorilo tokom borbe i nisam mogao vidjeti. Gledao sam na jedno oko'', dodao je boksač koji je sinoć upisao svoj tek drugi poraz u profesionalnoj karijeri.


Tagovi

Anthony JoshuaOleksandr UsikBoks

Ostale Vijesti